Κέρκυρα: “Εκτοξεύτηκαν” τα κρούσματα – Για μεγάλη και απότομη έξαρση κάνει λόγο το παρατηρητήριο

“Εκτοξεύτηκαν” τα κρούσματα της νόσου covid 19 στην Κέρκυρα με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει σήμερα (5/6) 531 επιβεβαιωμένα δείγματα για το νησί. Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν και τα κρούσματα στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και συγκεκριμένα στην Κεφαλονιά ανακοινώθηκαν 119  δείγματα, στη Ζάκυνθο 143  και στη Λευκάδα 73.

Την ίδια ώρα το παρατηρητήριο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για την νόσο covid 19  με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι “η επιδημία παρουσίασε μια απότομη και μεγάλη έξαρση το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στο νησί όπου η αύξηση των κρουσμάτων ξεπέρασε σε συχνότητα ακόμη και τα επίπεδα που είχαν καταγραφεί τον χειμώνα κατά την κορύφωση του επιδημικού κύματος του στελέχους Όμικρον”.

Για την ώρα, σύμφωνα με το παρατηρητήριο, δεν έχει καταγραφεί σημαντικός αριθμός σοβαρών περιστατικών και θανάτων, “αλλά η μεγάλη διασπορά του ιού αναμένεται να οδηγήσει στην αύξηση τους το επόμενο διάστημα”.

“Η απότομη εμφάνιση του νέου ισχυρού επιδημικού κύματος μας υπενθυμίζει ότι δεν είναι δυνατή η πρόβλεψη της πορείας της πανδημίας. Η πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα των νέων παραλλαγών του στελέχους Όμικρον και η ικανότητα τους να προσβάλουν άτομα που έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει, καθώς και η μεγάλη χαλάρωση της εφαρμογής των μέτρων προφύλαξης, οδήγησε στην απρόβλεπτη έξαρση που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι ο εφησυχασμός, που επικράτησε για μία ακόμη φορά, δεν είναι βάσιμος”, καταλήγει η ανακοίνωση του παρατηρητηρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος