Κέρκυρα: Μερόπη Υδραίου- “Καλούμε την δημοτική Αρχή να διοικήσει αντάξια της Κέρκυρα”

Έντονη κριτική ασκεί η πρώην Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου στην δημοτική Αρχή για την θεσμική της λειτουργία, με αφορμή τα μέτρα για τα τραπεζοκαθίσματα στην Παλιά Πόλη. Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης κάνει λόγο για προχειρότητες και μη νόμιμες προτάσεις- αποφάσεις.

 «Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Παλιάς Πόλης εισήγαγαν μία πρόταση για ρύθμιση των τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων για τις ημέρες του Πάσχα, εορτές και εκδηλώσεις όλου του χρόνου και μόνο για την Παλιά Πόλη, πρώτα στην Δημοτική Επιτροπή και μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς καν εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, πράγμα πρωτάκουστο για τέτοιο ζήτημα, (ποιός υπηρεσιακός θα έβαζε την υπογραφή του σε κάτι μη νόμιμο άλλωστε) χωρίς νόμιμη βάση, βαφτίζοντας « το κρέας ψάρι», αφού δεν υπάρχει Κανονιστική εν ισχύ στο Δήμο μας ώστε πάνω σε αυτή να βασιστεί και να γίνει συμπλήρωση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν, η πρόταση της δημοτικής αρχής να είναι εντελώς έωλη νομικά, αβάσιμη και αυθαίρετη.
Επιπλέον, ήρθε αυτή η εισήγηση χωρίς τη διαβούλευση που επιβάλλει η ίδια η δημοκρατία για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τους πάντες και τη ζωή στην πόλη μας, εμπορικούς συλλόγους, κατοίκους, εστίαση, παρατάξεις αντιπολίτευσης και άλλους φορείς και υπηρεσίες που αγγίζει αυτή η δήθεν ‘κανονιστική ρύθμιση’ .
Και ενώ στην επιτροπή που κληθήκαμε κατεπειγόντως (11:00 ήρθε η εισήγηση και 12:30 μας κάλεσαν να ψηφίσουμε) εμείς, βεβαίως, ζητήσαμε να αναβληθεί το θέμα λόγω έλλειψης διαβούλευσης και μη νομιμότητας της όλης διαδικασίας κάτι που δεν έγινε αποδεκτό και έτσι άρον-άρον εισήλθε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου βεβαίως έπεσε σαν χάρτινος πύργος, αφού αποκαλύφθηκε η προχειρότητα, η μη νομιμότητα και η καταστρατήγηση της διαδικασίας.
Τους καλούμε, λοιπόν, να καταλάβουν ότι τώρα διοικούν και κρίνονται οι ίδιοι και πρέπει να πάρουν σοβαρά το ρόλο τους και το καθήκον τους και όχι να κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και στον εαυτό τους, γιατί θα τους μείνει το κουσούρι και οι επικοινωνιακές φανφάρες και από ουσία και έργο για τους δημότες, ΟΥΔΕΝ!!
»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος