Κέρκυρα: Πιστώθηκαν οι προκαταβολές για τις καταστροφές σε επιχειρήσεις από τον “Μπάλλο”

Πιστώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών στους λογαριασμούς δικαιούχων επιχειρήσεων οι πρώτες προκαταβολές των αποζημιώσεων για τις καταστροφές από το καιρικό φαινόμενο «Μπάλλος», όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς.

Στους λογαριασμούς 60 πληγεισών επιχειρήσεων, οι οποίες δικαιούνται αποζημίωσης από το Υπουργείο Οικονομικών έχοντας καταθέσει πλήρεις φακέλους δικαιολογητικών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, πιστώθηκαν συνολικά 582.783,17 €.

Το ποσό, το οποίο πιστώθηκε στον λογαριασμό της εκάστοτε πληγείσας επιχείρησης, αφορά στην προκαταβολή ύψους 20% της συνολικής αποζημίωσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον «Μπάλλο».

Η διαδικασία πίστωσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το Γραφείο Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Οικονομικών περιγράφεται στη Διαύγεια ως «Χορήγηση προκαταβολής για την αποζημίωση των πληγέντων από την πλημμύρα της 14ης και 15ης Οκτωβρίου 2021 σε περιοχές της ΠΕ Κέρκυρας, Απόφαση 76714/6-6-2022 (Β 2826)».

Όπως υπογράμμισε ο αρμόδιος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς, «συνεχίζονται οι προσπάθειες από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκειμένου να πραγματοποιηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών το συντομότερο δυνατό και σίγουρα το αργότερο μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα η καταβολή της προκαταβολής στο σύνολο των δικαιούχων πληγεισών επιχειρήσεων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος