Κέρκυρα: Η αντίδραση Μ. Υδραίου και Χρ. Μωραϊτη στην υποψηφιότητα Πουλημένου

Τις πρώτες αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση του Στέφανου Πουλημένου να διεκδικήσει τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων. Η Μερόπη Υδραίου αλλά και ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μωραϊτης, έσπευσαν να διαφοροποιηθούν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Μερόπη Υδραίου: “Ο καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής”

Η Δήμαρχος,  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου κληθείσα να σχολιάσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Πουλημένου, δήλωσε ότι “με τον Στέφανο Πουλημένο έχω καλή σχέση, ο καθένας έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στις εκλογές, εγώ συνεχίζω τη δουλειά μου με συνεργάτες μου, με ακόμη περισσότερους που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό μου, συνεχίζουμε το έργο μας, ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει στο τέλος με βάση τα μετρήσιμα αποτελέσματα που παράγει το έργο μας”.

Χρήστος Μωραϊτης: “Δεν θέλουμε ούτε άρωμα Ν.Δ.” 

Ο Συντονιστής της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Μωραϊτης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, αναφέρθηκε στις προετοιμασίες του κόμματός του προκειμένου να καταρτιστούν τα ψηφοδέλτια ενόψει των βουλευτικών αλλά και σε δεύτερο χρόνο, των αυτοδιοικητικών εκλογών. Όπως ανέφερε, από τον Σεπτέμβριο είχαν σταλεί στην Αθήνα προς αξιολόγηση, 14 ονόματα Κερκυραίων που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Η λίστα αυτή θα εμπλουτιστεί εκ νέου, ανάλογα με τον χρόνο στον οποίο θα προκηρυχθούν οι εκλογές αφού κάποια από τα στελέχη αυτά έχουν δηλώσει ότι θα ασχοληθούν με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε ότι αφορά τη στήριξη ψηφοδελτίων στις δημοτικές εκλογές, ο κ. Μωραϊτης δήλωσε ότι “στόχος είναι η στήριξη ψηφοδελτίων με προοδευτικό πρόσωπο που θα συμμερίζονται τις αξίες της αριστεράς και κεντροαριστεράς, ακόμη και αν δεν προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ”. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι “δεν θα στηριχθούν ψηφοδέλτια που είτε προέρχονται από τη ΝΔ είτε έχουν έστω και άρωμα ΝΔ αφού η πολιτική της δεξιάς παράταξης έχει καταδικάσει την αυτοδιοίκηση σε πλήρη αφυδάτωση”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος