Κέρκυρα: Ενίσχυση σε αναδόχους παιδιών και υποτροφίες στο ΕΑΠ

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι για κάθε παιδί που τοποθετείται σε αναδοχή με δικαστική απόφαση ή με σύμβαση ή με εισαγγελική διάταξη ή σύμφωνα με το άρθρο 18 του ν.4538/2018  έχει θεσπιστεί οικονομική ενίσχυση στους  ανάδοχους γονείς προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες καθημερινές ανάγκες διαβίωσης των ανήλικων αναδεχόμενων.

Αρμόδιος φορέας για την απόφαση χορήγησης ,απόρριψης, τροποποίησης ή ανάκλησης είναι ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης(Ο.Π.Ε.Κ.Α.).

Σχετικά με τις προϋποθέσεις  χορήγησης  της οικονομικής ενίσχυσης, τους δικαιούχους, τη διάρκεια  χορήγησης  και τη διαδικασία υποβολής αίτησης για ανήλικους αναδεχόμενους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.anynet.gr

Υποτροφίες στο ΕΑΠ 

Το Κέντρο Κοινότητας και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) ,στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχουν υπογράψει, προσφέρουν   17 νέες  θέσεις φοίτησης σε υποψήφιους /-ες  φοιτητές /-τριες στα προγράμματα Σπουδών του ΕΑΠ (8 Προπτυχιακά,1 Ειδικό Πρόγραμμα ,51 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών και 352 Μεμονωμένες Θεματικές Ενότητες ) η έναρξη των οποίων θα γίνει τον Οκτώβριο του 2021 .

► Δικαιούχοι  των ανωτέρω  υποτροφιών είναι :(α)άτομα που ανήκουν στην κοινωνική ομάδα Ρομά εφόσον διαβιούν σε συνθήκες που παραπέμπουν σε κοινωνικό αποκλεισμό καθώς και Διαμεσολαβητές Ρομά (β) άστεγοι και (γ) πρώην φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας οι οποίοι έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους . 

► Οι ενδιαφερόμενοι των ανωτέρω τριών κατηγοριών θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους δηλώνοντας έως και δύο (2) θεματικές ενότητες, αποκλειστικά μέσω διαδικτύου ακολουθώντας τον σύνδεσμο Ε.Α.Π.-Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες (eap.gr).

H πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης έχει ήδη ανοίξει και θα κλείσει την Τρίτη 31 Αυγούστου και ώρα 12 μ.μ.(μεσημβρινή) .

Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στο Παράρτημα Ρομά:2661033100

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος