Κέρκυρα: “Εκλογικές παρατυπίες” καταγγέλει η μειοψηφία

Στις εκλογές των ξενοδοχοϋπάλληλων

Έντονη κριτική στην απερχόμενη διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών ανάδειξης νέας διοίκησης ασκεί με ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Αγωνιστική Παρέμβαση Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε ο κ. Γκιόκας, επικεφαλής της παράταξης, καταγγέλλουν το γεγονός ότι δεν δόθηκε το μητρώο του σωματείου, έγινε παράτυπη διεύρυνση του χρόνου των εκλογών ενώ υπήρξε και εκβιασμός ξενοδοχοϋπαλλήλων για συμμετοχή στις εκλογές.

Αγωνιστική Παρέμβαση

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Αγωνιστική Παρέμβαση Ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει ως εξής:
“Τις τελευταίες ημέρες γίναμε αποδέκτες καταγγελιών από δεκάδες συναδέλφους ξενοδοχοϋπαλλήλους, οι οποίοι υπέστησαν αφόρητες πιέσεις εκ μέρους κυρίως του απερχομένου Προέδρου προκειμένου να προσέλθουν να ψηφίσουν. Συνεχόμενα απειλητικά τηλεφωνήματα και μηνύματα, βρισιές κι εκβιασμοί στην ημερήσια διάταξη των “λαϊκών αγωνιστών” που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα.
Επιπλέον, ενώ οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για 1 – 8 Δεκέμβρη, με απόφαση προφανώς της Εφορευτικής Επιτροπής έκαναν διακοπές 9 & 10 Δεκέμβρη και συνέχισαν πάλι στις 11 Δεκέμβρη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το αδιάβλητο της διαδικασίας…
Όσον αφορά τους ψηφίσαντες, εκτός από τους κανονικούς συναδέλφους Ξενοδοχοϋπάλληλους, υπήρξαν και αυτοί που συνήθως ψηφίζουν σε όλα τα ταξικά-κομματικά σωματεία που ελέγχει το ΠΑΜΕ. Ψήφισαν άνεργοι, άσχετοι, συνταξιούχοι και για πολλά χρόνια ανασφάλιστοι, όπως ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και έτερος υποψήφιος, άπαντες ανασφάλιστοι από το 2009, 2010 και 2011 αντίστοιχα.
Τώρα, αν αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν αυτοί οι κύριοι να είναι υποψήφιοι, χωρίς να φαίνονται πουθενά είτε σαν εργαζόμενοι είτε σαν ασφαλισμένοι, αυτό ας το βρει η Πολιτεία και τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα. Όποιος έχει στην κατοχή του ένα βιβλιάριο ασθενείας δε σημαίνει ότι είναι και ασφαλισμένος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ασυδοσίας στις εκλογικές διαδικασίες είναι το περιστατικό όπου πατέρας ψήφισε με το βιβλιάριο και την ταυτότητα του γιου του…
Αν έτσι νομίζουν οι “συνάδελφοι” ότι θα αλλάξουν τους συσχετισμούς δυνάμεων είναι βαθιά νυχτωμένοι.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ