Κέρκυρα: Έκκληση για εξόφληση των λογαριασμών νερού

Έκκληση για εξόφληση των λογαριασμών ύδρευσης- αποχέτευσης της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. απευθύνουν στους καταναλωτές, οι τρεις Δήμαρχοι της Κέρκυρας Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας. Με κοινή τους ανακοίνωση καλούν τους ιδιοκτήτες νοικοκυριών, καταστημάτων, ξενοδοχείων, για εξόφληση των οφειλών τους, για να παραμείνει βιώσιμη η επιχείρηση.

Όπως τονίζουν «Οι υπέρογκες αυξήσεις του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, που αντιμετωπίζουν τόσο η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. όσο και οι άλλες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης της χώρας, οδηγούν σε πρόσθετη επιβάρυνση των λογαριασμών ρεύματος και διευρύνουν τη διαχρονική αδικία της τιμολόγησης των ΔΕΥΑ από τη ΔΕΗ με τιμολόγιο κοινού καταναλωτή, παρά το γεγονός ότι οι ΔΕΥΑ ανήκουν στους μεγάλους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας» και προσθέτουν ότι  «κοινό αίτημα των Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης είναι να ισχύσουν ανάλογες ρυθμίσεις, χαμηλό τιμολόγιο, μείωση του Φ.Π.Α. στο νερό, για να ελαφρυνθούν οι καταναλωτές».

Τέλος τονίζεται ότι για την διευκόλυνση πληρωμής των οφειλών, δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. να ενταχθούν σε ρύθμιση και τμηματική καταβολή, σύμφωνα με σχετική απόφαση ρύθμισης που έχει ψηφίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. με προθεσμία υποβολής σχετικής αίτησης το αργότερο έως 30/06/2023.

Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στα παρακάτω αρμόδια

Τμήματα της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. :

Τμήμα Κεντρικής Κέρκυρας, 26610 40266, 26610 24143

Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας, 26630 31311

Τμήμα Νότιας Κέρκυρας, Μωραϊτικα, 26610 75388

Τμήμα Νότιας Κέρκυρας, Λευκίμμη, 26620 25041-42

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος