Η AI «Οδύσσεια» του Μασκ κάνει πρεμιέρα – Τα πρώτα επτά λεπτά και η κόντρα με τον Νόλαν

Από την υπόσχεση για μια ολόκληρη, «ιστορικά ακριβή» ταινία στην πρώτη επτάλεπτη «γεύση». Το Grok Imagine έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επεισόδιο της AI εκδοχής της «Οδύσσειας». Ο Ίλον Μασκ αναδημοσίευσε το βίντεο στην πλατφόρμα X, όπου παρουσιάζεται ως «Επεισόδιο 1» μιας σειράς.

Η ανάρτηση του λογαριασμού Grok Imagine αναφέρει ότι το εγχείρημα έγινε σε συνεργασία με τη Wonder Studios και τον σκηνοθέτη Dev Walker. Παράλληλα, καλεί τους χρήστες να σχολιάσουν αν θέλουν να δημοσιευτεί αναλυτική παρουσίαση του τρόπου παραγωγής. 

Τον Ιούλιο, ο Μασκ είχε δηλώσει ότι το Grok Imagine θα δημιουργήσει έως το τέλος του 2026 ταινία μεγάλου μήκους βασισμένη στο ομηρικό έπος, την οποία είχε χαρακτηρίσει «ιστορικά ακριβή» και πιστή στην τέχνη του Ομήρου. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα επεισόδια θα έχει η σειρά ή αν θα αποτελέσει την ταινία που είχε προαναγγείλει.

Οι επικρίσεις στην ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν

Η AI εκδοχή της «Οδύσσειας» έρχεται μετά τις επανειλημμένες επικρίσεις του Μασκ για την την κινηματογραφική «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν. Ο δισεκατομμυριούχος είχε αντιδράσει στην επιλογή της Λουπίτα Νιόνγκο για τον ρόλο της Ελένης και του Έλιοτ Πέιτζ για τον ρόλο του Σίνωνα, υποστηρίζοντας ότι ο σκηνοθέτης επιδίωξε να ανταποκριθεί στα κριτήρια εκπροσώπησης που ισχύουν για τα βραβεία Όσκαρ. Σε ανάρτησή του είχε χαρακτηρίσει τον Νόλαν «ρατσιστή κατά των λευκών».

Ο επιχειρηματίας κατηγόρησε τον σκηνοθέτη ότι «προσέβαλε κατάφωρα τους Έλληνες» και ότι «βεβηλώνει τον τάφο του Ομήρου», αντιδρώντας στις επιλογές του για τη διασκευή του αρχαίου έπους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος