Κέρκυρα: Δεν έγιναν λόγω έλλειψης απαρτίας η τακτική και έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη προγραμματισμένη για χθες Δευτέρα 31 Οκτωβρίου συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

Στην πρώτη, τακτική συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα, και στην οποία είχαν συμπεριληφθεί μεταξύ αυτών ο κανονισμός καθαριότητας και ο κανονισμός της υπηρεσίας πρασίνου, παρευρίσκονταν τα μέλη της δημοτικής πλειοψηφίας αλλά δεν προσήλθαν πολλά από τα μέλη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Στις 8:00 έγινε προσπάθεια διεξαγωγής της δεύτερης μονοθεματικής συνεδρίασης που είχαν ζητήσει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με μοναδικό θέμα το άλσος της Γαρίτσας.

Σε αυτήν ωστόσο δεν προσήλθαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της πλειοψηφίας. Αποτέλεσμα να ματαιωθεί και αυτή η συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας. Τρεπεκλής, Καλούδης και Μπορμποτης, μιλώντας αμέσως μετά την αναβολή έβαλαν κατά της δημοτικής αρχής για την πρακτική αυτή και ζήτησαν άμεση σύγκληση του σώματος ακόμα και μέσα στην εβδομάδα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Μεταλληνός, ανέφερε ότι προ δεκαημέρου είχε συνεννοηθεί με τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάγκη σύγκλησης δύο κατεπειγουσών και μιας τακτικής συνεδρίασης εντός του μήνα και ενώ συμφώνησαν, δεν προσήλθαν στις δύο προσπάθειες τακτικής συνεδρίασης του οργάνου. Ανέφερε ότι η απουσία της μειοψηφίας στις συζητήσεις για την ψήφιση των κανονισμών ήταν εσκεμμένη και “δεν είναι δυνατόν να δέχεται ο ίδιος βέλη από τη μειοψηφία τη στιγμή που οι παρατάξεις της δημιουργούν προσκόμματα στη λειτουργία του Συμβουλίου”.

Ρεπορτάζ: Λυκούργος Σκιαδόπουλος, Γιάννης Ανδριώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος