Έμφαση στα χειροπιαστά έργα, απέναντι σε όσους θέλουν, όπως είπε, να γυρίσουν τη χώρα στο παρελθόν, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καλαμάτα, ξεκαθαρίζοντας πως δική του προτεραιότητα είναι το μέλλον.
«Σε όσους επιλέγουν να θέλουν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω και να συζητούν συνέχεια για το παρελθόν, εμείς απαντούμε με το έργο μας, το χειροπιαστό μας έργο, κοιτάμε στο μέλλον. Κανείς όμως δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις τις οποίες είχαμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες της Μεσσηνίας», είπε ο Πρωθυπουργός.
Κεντρικός σταθμός της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη το εργοτάξιο του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, συνολικού μήκους 49 χλμ. αλλά και το αεροδρόμιο Καλαμάτας όπου ενημερώθηκε για τα έργα αναβάθμισης.
Πρόκειται για τη σημαντικότερη παρέμβαση στις υποδομές του αεροδρομίου από την αναβάθμιση που πραγματοποιήθηκε το 1991. Μεταξύ άλλων δρομολογούνται:
• Νέες εγκαταστάσεις 11.200 τ.μ. (νέος τερματικός σταθμός ~ 9.300 τ.μ)
• Κατασκευή νέου αεροσταθμού και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων
• Αύξηση των θέσεων check-in
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και στα εγκαίνια της νέας μονάδας διαχείρισης λυματολάσπης της Καλαμάτας, επισημαίνοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι οι νέες θέσεις εργασίας αλλά και επενδύσεις σε περιοχές που άφησαν πίσω τους τον λιγνίτη.
«Η Ελλάδα με το επόμενο χρηματοδοτικό εργαλείο θα εξασφαλίσει ένα ποσό γύρω στα 50 δισ. ευρώ», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και την υδροπονική θερμοκηπιακή μονάδα ντομάτας στην Οιχαλία και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις που ενσωματώνουν καινοτόμες τεχνολογίες, με πλήρη έλεγχο των κλιματικών συνθηκών.
«Για μας η στήριξη των περιοχών που βρίσκονται σε μεταλιγνιτική μετάβαση είναι μεγάλη προτεραιότητα», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στους δρόμους της Καλαμάτας και συνομίλησε με πολίτες.
Νωρίτερα επισκέφθηκε και το Οικοτροφείο για ενήλικες με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, το μοναδικό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συνομίλησε με το προσωπικό για ζητήματα που αφορούν στην περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη του.
Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος