Καβάλα: Βλάβη στην άγκυρα καθυστέρησε 3,5 ώρες την αναχώρηση του πλοίου για Λήμνο

Με 3,5 ώρες περίπου καθυστέρηση και με περισσότερους από 1000 επιβάτες, απέπλευσε από το λιμάνι της Καβάλας για τη Λήμνο το Blue Star Μύκονος, μετά από πρόβλημα στην άγκυρα.

Κατά τον απόπλου, στις 8.30 το πρωί κι ενώ το πλοίο ξεκίνησε να απομακρύνεται, εντός του λιμανιού, διαπιστώθηκε πρόβλημα στην καδένα της άγκυρας με αποτέλεσμα αυτό να επιστρέψει στην αποβάθρα, προκειμένου το πλήρωμα να την ξεμπλοκάρει.

Νωρίτερα, δεν είχε επιτραπεί να ταξιδέψουν πέντε άτομα τα οποία δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τον covid. Μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας της καδένας και έως ότου δοθεί άδεια από το λιμεναρχείο για την αναχώρηση του πλοίου, τα άτομα που δεν τους είχε επιτραπεί να ταξιδέψουν, εκμεταλλευόμενα την καθυστέρηση, πήγαν στην πόλη, έκαναν rapid test, επέστρεψαν με το αποτέλεσμα και επιβιβάστηκαν.

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των επιβατών, κατά τη διάρκεια της αναμονής, προς το προσωπικό του πλοίου και τους λιμενικούς. Τελικά λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι το Blue Star Μύκονος αναχώρησε για Λήμνο.

Ρεπορτάζ: Ρ. Πανταζόλγου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος