Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Καλαμάτα να αδράξει την ένταξη στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ε.Ε. (βίντεο)

Το ιστορικό δημαρχείο της Καλαμάτας επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (16/6) ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών του νομού ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου «Χρ. Μαλαπάνης».

Ο κ. Σχοινάς εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην Καλαμάτα, την περιοχή που ξεκίνησε αλλά και κρίθηκε η ελληνική επανάσταση και η ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

Αναφορικά με το σκοπό της παρουσίας του στην πόλη που είναι το διήμερο αναπτυξιακό συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ, υπογράμμισε, πως για πρώτη φορά μετά την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα υπάρχουν τόσοι διαθέσιμοι πόροι για να διαχειριστεί η χώρα, τονίζοντας πως είναι καθήκον όλων, να αξιοποιηθούν σωστά και να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της πατρίδας μας.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ένταξη της Καλαμάτας στις «100 κλιματικά έξυπνες και ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης εως το 2030» ζητώντας απ’ τους αυτοδιοικητικούς της πόλης να αδράξουν αυτή την ευκαιρία. Πρόσθεσε πως τα «βλέμματα» της Ευρώπης θα είναι στραμμένα σ’ αυτή την προσπάθεια της Καλαμάτας τα επόμενα χρόνια και χρειάζεται ιδιαίτερη ευθύνη από όλους τους συμμετέχοντες ώστε να επιτευχθεί αυτός ο πολύ σημαντικός στόχος.

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Καλαμάτα να αδράξει την ένταξη στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ε.Ε. (βίντεο)

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Καλαμάτα να αδράξει την ένταξη στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ε.Ε. (βίντεο)

Αμέσως μετά την παρουσία του στο Ιστορικό δημαρχείο της Καλαμάτας ο κ. Σχοινάς βρέθηκε στο ξενοδοχείο «Elite» όπου με την ομιλία του ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του διήμερου Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το νέο ΕΣΠΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος