“Τρέχει” η αστυνομία σε Ηράκλειο και Χανιά -14 φάρσες για βόμβα

Δεν έχουν τέλος τα τηλεφωνήματα για βομβιστικούς μηχανισμούς που δήθεν τοποθετήθηκαν σε διάφορους χώρους σε Ηράκλειο και Χανιά τις τελευταίες τρεις ημέρες, κάνοντας  την αστυνομία να τρέχει κυνηγώντας φαντάσματα.

Τα πρώτα τηλεφωνήματα έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας σε δύο από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου, σε Αμμουδάρα και λεωφόρο Κνωσού. Κλιμάκιο πυροτεχνουργών με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο έφτασε στα δύο σημεία για να ανακαλύψει λίγο αργότερα ότι στα σημεία δεν υπήρχε βομβιστικός μηχανισμός.

Λίγο πριν από τις 9 το βράδυ ακολούθησε τρίτο τηλεφώνημα για βόμβα σε σούπερ μάρκετ της ίδιας εταιρείας στα Χανιά, ενώ λίγο νωρίτερα είχε γίνει τηλεφώνημα για βόμβα σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Ηράκλειο.

Χθες, Τρίτη, τα τηλεφωνήματα συνεχίστηκαν για βομβιστικούς μηχανισμούς σε μεγάλο ταχυφαγείο της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως, σε ακόμα τέσσερα σούπερ μάρκετ καθώς και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο.

Σήμερα, Τετάρτη, το πρώτο τηλεφώνημα αφορούσε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, ενώ πριν από λίγη ώρα έγιναν δύο ακόμα τηλεφωνήματα για βόμβα σε δύο πολυόροφα καταστήματα μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών ρούχων στην οδό Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο καθώς και σε ένα ακόμα σούπερ μάρκετ.

Συνολικά πρόκειται για 14 τηλεφωνήματα τα οποία θεωρούνται ότι είχαν τον ίδιο δράστη, καθώς σε όλες τις περιπτώσεις στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούγεται ηχογραφημένο μήνυμα από γυναικεία φωνή που λέει “σε 2 ώρες και 50 λεπτά θα σκάσει βόμβα”.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου υπηρετούν μόλις 2 πυροτεχνουργοί, οι οποίοι βάσει νόμου είναι  υποχρεωμένοι να δουλεύουν σε ζευγάρια, κάτι που κάνει αδύνατη την 24ωρη καθημερινή κάλυψη των εκάστοτε αναγκών. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα συγκεκριμένα τηλεφωνήματα δεν θεωρήθηκαν επικίνδυνα, αφού είχαν καθαρά χαρακτηριστικά φάρσας. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις οι χώροι εκκενώθηκαν από πελάτες και επισκέπτες που κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σημεία προκειμένου να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος