Μίνι lockdown στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού – Οι εκτιμήσεις για όσα έρχονται (video)

Σε ισχύ από σήμερα Τετάρτη είναι στο Ηράκλειο της Κρήτης έκτακτα περιοριστικά μέτρα, μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού των τελευταίων ημερών.

Τη Δευτέρα συγκεκριμένα καταμετρήθηκαν 440 νέα κρούσματα, ενώ την Τριτη 554. Ο συνεχιζόμενος αυξανόμενος αριθμός μολύνσεων έχει αντίκτυπο και στα νοσοκομεία. Την Τρίτη στα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονταν 177 ασθενείς με κορονοϊό, από τους οποίους οι 26 ήταν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι 18, μάλιστα, ήταν διασωληνωμένοι. Σημειώνεται δε ότι υπάρχει ορατός ο κίνδυνος, βάσει όσων επισημαίνουν οι γιατροί, να χρειαστεί μεταφορά ασθενών που χρίζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ, εκτός Κρήτης.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις 6» υπογράμμισε ότι η πιο επιβαρυμένη περιοχή προς ώρας είναι η Μύκονος. Αναφορικά με την κατάσταση στην Κρήτη, επισήμανε ότι ο πληθυσμός της είναι αυξημένος λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και ως εκ τούτου τα κρούσματα θα πρέπει να υπολογίζονται αναλογικά, ενώ εξήγησε ότι μετά την περίοδο τουριστικής αιχμής ενδεχομένως να ωφεληθεί η περιοχή ως προς το εκεί επιδημιολογικό φορτίο.

Ρεπορτάζ – Ηράκλειο Κρήτης: Νεκταρία Μανουσουδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος