Κρήτη: Στα σπίτια τους παρέμειναν 1.353 μαθητές και 376 εκπαιδευτικοί που δήλωσαν θετικά τεστ

Πάνω από 1.350 μαθητές και περισσότεροι από 370 εκπαιδευτικοί δεν προσήλθαν σήμερα στα σχολεία τους, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην Κρήτη, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μετά από τη διενέργεια των self test που απαιτεί το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Όπως είναι φυσικό, έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ ο αριθμός των θετικών διαγνωστικών τεστ που δηλώθηκαν τα οποία, πάντως, αφορούν και εκείνους που μολύνθηκαν και τις προηγούμενες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, στο νησί από την αρχή της σχολικής χρονιάς έως και το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές είχαν δηλωθεί 3.438 μαθητές και 316 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων θετικοί στον κορονοϊό. Αριθμοί που εκτινάχθηκαν από τις δηλώσεις των τεστ που έγιναν χθες και σήμερα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Ηρακλείου, εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας βρέθηκαν, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, 1.353 μαθητές και 376 εκπαιδευτικοί από 945 τμήματα. Σε αυτούς προστίθενται 19 ακόμη άτομα από το λοιπό προσωπικό.

Οι περισσότερες απουσίες καταγράφηκαν στο νομό Ηρακλείου. Συνολικά απουσίασαν 679 μαθητές, 493 από τη Δευτεροβάθμια και 186 από την Πρωτοβάθμια, καθώς και άλλοι 9 από το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας. Επίσης, καταγράφηκαν 181 θετικοί στον κορονοϊό εκπαιδευτικοί, 59 στη Δευτεροβάθμια, 122 στην Πρωτοβάθμια και 2 στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας.

Στο Λασίθι καταγράφηκαν 253 μαθητικές απουσίες λόγω κορονοϊού, 141 από τη Δευτεροβάθμια και 112 από την Πρωτοβάθμια, ενώ 53 εκπαιδευτικοί, 18 και 35 αντιστοίχως, απουσίασαν επίσης.

Στο Ρέθυμνο δηλώθηκαν 99 απουσίες μαθητών της Δευτεροβάθμιας και 55 ακόμη της Πρωτοβάθμιας. Επίσης καταγράφηκαν 83 απουσίες εκπαιδευτικών, 54 στη Δευτεροβάθμια και 29 στην Πρωτοβάθμια.

Στα Χανιά, τέλος, καταγράφηκαν 258 απουσίες μαθητών λόγω covid-19, 236 στη Δευτεροβάθμια και 22 στην Πρωτοβάθμια καθώς και 59 εκπαιδευτικών, 45 και 14 αντιστοίχως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος