Γάζι Ηρακλείου: Δεκάδες φίλοι των θυμάτων έκλεισαν το δρόμο καρμανιόλα – Τι απαντάει ο δήμος Μαλεβιζίου

Δεκάδες ήταν οι φίλοι, οι συμμαθητές και οι γείτονες των δύο νέων, του 17χρονου Ματθαίου και του 21χρονου Έρντι, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/9) σε τροχαίο δυστύχημα στο Γάζι Ηρακλείου, που συγκεντρώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης στο σημείο του τροχαίου για να κλείσουν συμβολικά το δρόμο.

Γάζι Ηρακλείου: Δεκάδες φίλοι των θυμάτων έκλεισαν το δρόμο καρμανιόλα – Τι απαντάει ο δήμος ΜαλεβιζίουΑπό νωρίς το πρωί της Δευτέρας, όλοι είχαν περάσει από αυτό το σημείο αφήνοντας ένα λουλούδι, μια φωτογραφία και πολλά δάκρυα για τους φίλους τους που έφυγαν άδικα και ξαφνικά. Παιδιά στην εφηβεία ή λίγο μεγαλύτερα βρέθηκαν στη θέση να χάσουν τους δικούς τους ανθρώπους και να προβληματιστούν πάνω στην ταχύτητα, στα μέτρα αυτοπροστασίας, στον κίνδυνο που είναι πάντα εκεί. Και αποφάσισαν να ζητήσουν μέτρα από το δήμο, ώστε να τοποθετήσει σαμαράκια για τη μείωση της ταχύτητας αλλά και να ρίξει το ανώτατο όριο στα 30 χλμ/ώρα.

Η απάντηση του δήμου Μαλεβιζίου

Από την πλευρά του ο δήμος Μαλεβιζίου πάντως, απαντάει στην ΕΡΤ Ηρακλείου ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να εγκριθούν αυτές οι παρεμβάσεις. Το αίτημα των κατοίκων που εκκρεμεί από τις 2 Αυγούστου συζητήθηκε στην ειδική επιτροπή του δήμου και στο δημοτικό συμβούλιο και ακολούθως εγκρίθηκε και από την Αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης, ωστόσο δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα στο ΦΕΚ και ως εκ τούτου δεν έχει δοθεί ακόμα η εντολή υλοποίησής του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος