Γάζι Ηρακλείου: Κλείνουν το δρόμο – καρμανιόλα οι κάτοικοι

Σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου όπου έχασαν τη ζωή τους, τα ξημερώματα της Δευτέρας, δύο νέοι άνθρωποι, 17 και 21 ετών, στο Γάζι Ηρακλείου προχωρούν στις 8.30 απόψε το βράδυ (21/9), οι κάτοικοι της περιοχής. Σήμερα έγινε μέσα σε σπαρακτικό κλίμα του 17χρονου Ματθαίου και λίγες ώρες αργότερα κάτοικοι της περιοχής αλλά και φίλοι και συμμαθητές των θυμάτων αποφάσισαν να κλείσουν για μία ώρα το δρόμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον πολιτιστικό σύλλογο Πολύδροσου Γαζίου που αποφάσισε έτσι να περάσει το μήνυμα ότι αυτός ο δρόμος – καρμανιόλα δεν πρέπει να δώσει άλλους νεκρούς προκειμένου να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι. Ήδη στον ανώνυμο δρόμο που τέμνει την οδό Εθνικής Αντιστάσεως έχουν γίνει άλλα δύο τροχαία ατυχήματα, στα οποία από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι και έντρομοι. Η μεγάλη ευθεία που δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τη διέλευση των κατοίκων και να ενώσει την περιοχή του Γαζίου με την παραλία της Αμμουδάρας, μόνο προβλήματα δημιούργησε. Ο δρόμος μετατράπηκε πολύ σύντομα σε πίστα αγώνων με τους νεαρούς κυρίως αναβάτες να πιάνουν ως και τα 200 χιλιόμετρα, όπως είπαν στην ΕΡΤ κάτοικοι της γειτονιάς, αναστατώνοντας τους περίοικους. Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με τους ίδιους, συμβαίνει τόσο τη νύχτα όσο και τη μέρα, όπου στα πεζοδρόμια εκατέρωθεν του επίμαχου δρόμου περπατούν άνθρωποι όλων των ηλικιών.

Μοναδική λύση για τους κατοίκους της περιοχής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Πολύδροσου Γαζίου Σταύρο Λουλαδάκη είναι να οριστούν τα 30 χιλιόμετρα την ώρα ως ανώτατο όριο ταχύτητας και να τοποθετηθούν σαμαράκια που θα αποτρέπουν τις υψηλές ταχύτητες. Αυτό άλλωστε είναι το αίτημα που είχαν απευθύνει εγγράφως στο δήμο Μαλεβιζίου από τις 2 Αυγούστου, ωστόσο οι εξελίξεις πρόλαβαν οποιαδήποτε παρέμβαση.

Η κηδεία του 21χρονου Έρντι θα γίνει στην Αλβανία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος