Ηράκλειο: Καταλήψεις και πορεία από τους μαθητές για τα Τέμπη

Με πορεία στο κέντρο της πόλης και καταλήψεις, οι μαθητές των σχολείων του Ηρακλείου, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την συμπλήρωση τριών ετών από την τραγωδία στα Τέμπη όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άτομα.

Μαθητές από γυμνάσια, λύκεια και ΕΠΑΛ του Ηρακλείου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Ηρακλείου και λίγο μετά τις 10 το πρωί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας. Στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ έδωσαν ραντεβού και πάλι στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιεί το ερχόμενο Σάββατο – ημέρα της συμπλήρωσης των 3 ετών από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα – στις 12 το μεσημέρι και πάλι στην πλατεία Ελευθερίας.

Ηράκλειο: Καταλήψεις και πορεία από τους μαθητές για τα Τέμπη

Σχολεία τελούν υπό κατάληψη

Περισσότερα από 20 σχολικά συγκροτήματα της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου τελούν υπό κατάληψη σήμερα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των μαθητών για τα Τέμπη.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου υπό κατάληψη τελούν σήμερα, 23 Λύκεια, ΕΠΑΛ και Γυμνάσια του νομού.

Σε κατάληψη είναι:  

Τα Γενικά Λύκεια, 1ο, 2ο , 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 11ο, Νέας Αλικαρνασσού, Γαζίου, Μελεσσών, Αρκαλοχωρίου, Μοιρών και Καστελλίου.

Τα ΕΠΑΛ, 2ο και 5ο.

Και τα Γυμνάσια, 4ο, 7ο, 11ο, 13ο, Νέας Αλικαρνασσού, Αρκαλοχωρίου και Βαγιωνιάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος