Ιωάννινα: Χειρουργήθηκε ο 12χρονος μετά τον ξυλοδαρμό από 14χρονο συμμαθητή του

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε σήμερα, Παρασκευή (24/5) το πρωί ο 12 χρόνος, που υπέστη την Τετάρτη διπλό κάταγμα στη γνάθο, μετά από χτυπήματα που δέχθηκε από 14χρονο συμμαθητή του στο Γυμνάσιο που φοιτούσαν.

Η χειρουργική επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων και διήρκεσε τρεις ώρες, Ο μαθητής έχει βγει από το χειρουργείο και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται καλή από τους θεράποντες γιατρούς.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατεπείγουσα ΕΔΕ, για να διερευνήσει αν υπάρχουν ευθύνες για το συμβάν στους καθηγητές και τη διεύθυνση του σχολείου, ενώ αναμένεται άμεσα να συνεδριάσει ο σύλλογος των καθηγητών για να αποφασίσει την ποινή που θα επιβληθεί στον 14χρνο, ποινή που μπορεί να κυμαίνεται από την ολιγοήμερη αποβολή του από το σχολείο έως και την οριστική απομάκρυνσή του από αυτό, με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Η ΕΔΕ διενεργείται ενώ είναι σε εξέλιξη και το ποινικό μέρος της υπόθεσης, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας, με το διευθυντή του σχολείου να αντιμετωπίζει την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Κατηγορούμενοι για το ίδιο αδίκημα και οι γονείς του 14χρονου, ενώ ο ίδιος αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Όλοι συνελήφθησαν χθες και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος