Πρέσπες: Συνάντηση στη γραμμή των συνόρων

Συνάντηση τεχνικών κλιμακίων της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη συνοριακή διάβαση του Λαιμού Πρεσπών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου,  στο σημείο που ενώνονται η Ελλάδα με τη Βόρεια Μακεδονία. Συζητήθηκαν τεχνικά θέματα που αφορούν στα έργα για την κατασκευή των τελωνείων, ενόψει και της ένταξης των σχετικών μελετών στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν για ακόμα μια φορά για την επίσπευση της διαδικασίας ολοκλήρωσης των έργων, με στόχο να δρομολογηθεί η λειτουργία του συνοριακού σταθμού. Η επόμενη συνάντηση της Επιτροπής θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στα μέσα Μαρτίου, όπως είχε προγραμματιστεί, εφόσον επιτρέψουν οι συνθήκες και τα μέτρα που εφαρμόζονται λόγω της πανδημίας. Οι προηγούμενες συναντήσεις άλλωστε ήταν διαδικτυακές.

Ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, δήλωσε ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της διαδικασίας. “Η  επαναλειτουργία του συνοριακού σταθμού στο Λαιμό, είναι έργο που αναμένεται από την τοπική κοινωνία, καθώς θα διευρύνει την τουριστική δραστηριότητα και θα τονώσει την οικονομία της περιοχής”, είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

Στο ίδιο κλίμα η δήλωση του Δημάρχου Resen, Zhivko Gosharevski, ο οποίος σημείωσε: “Χαίρομαι που και τα δύο κράτη εργάζονται ενεργά για την  την επιτάχυνση της διαδικασίας για το άνοιγμα της διέλευσης των συνόρων, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για την περιοχή μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος