Μίνι lockdown στην Καστοριά: Δεύτερη στη χώρα σε ποσοστά θετικότητας και ΚΜΟ κρουσμάτων

Σε καθεστώς τοπικού lockdown τίθεται η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου, έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 6:00. Η περιοχή είναι δεύτερη στην Ελλάδα στον 7ήμερο Κινητό Μέσο Όρο κρουσμάτων / 100.000 κατοίκους, με ποσοστό 45,1, αμέσως μετά την Πιερία που έχει ποσοστό 46,5.

Η Π.Ε. Καστοριάς βρίσκεται πλέον στο επίπεδο 4 του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ για τα ποσοστά θετικότητας του κορονοϊού στις περιφέρειες της χώρας, για την εβδομάδα από τις 13 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, η Π.Ε. Καστοριάς είναι δεύτερη με 3,23%, με πρώτη τη Μύκονο με τον δείκτη θετικότητας στο 3,50%.

Tα μέτρα που ισχύουν:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 μετά τα μεσάνυχτα έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή για εκείνον που παραχωρεί ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος