Καστοριά: Τρία έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας (βίντεο)

Τρεις συμβάσεις έργων που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και οι ανάδοχοι των έργων.

Πιο συγκεκριμένα υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την εκτέλεση των έργων:

1. «Εκσυγχρονισμός Αρδευτικού Δικτύου ΤΟΕΒ Αλιάκμονα Καστοριάς», προϋπ. 1.750.000,00€, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Το έργο αφορά τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων αντλιοστασίων (Μεσοποταμίας Χιλιόδενδρου, Καλοχωρίου, Τσάκωνης, Ποριάς) λόγω παλαιότητας και την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου για την μείωση των δαπανών ηλεκτρικής ενέργειας. Η συνολική προθεσμία περάτωσης του έργου είναι ένας (1) χρόνος.

2. «Επισκευή Στέγης του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορησού», προϋπ. 37.200,00€, που θα χρηματοδοτηθεί κατά 90% από το Πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων της Π.Ε. Καστοριάς και κατά 10% από την Ι.Μ. Καστοριάς, με το έργο θα εκτελεστούν όλες οι απαραίτητες εργασίες (αποξήλωση της υφιστάμενης στέγης και των υδρορροών, αντικατάσταση κατεστραμμένης ξυλείας, συλλογή μεταφορά των προϊόντων καθαίρεσης, τοποθέτηση νέων υδρορροών, στεγανοποίηση, επικεράμωση) που θα επισκευάσουν-αντικαταστήσουν τη στέγη του Ιερού Ναού, ο οποίος παρουσιάζει σοβαρές φθορές. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός χρονικής διάρκειας οχτώ (8) μηνών.

3. “Συντήρηση Οδικού Δικτύου Καλή Βρύση – Μονόπυλο», προϋπολογισμού 130.000,00€, που θα χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων της Π.Ε. Καστοριάς. Το έργο περιλαμβάνει όλες οι απαραίτητες εργασίες (ανακατασκευή οδοστρωσίας, αμμοχαλικόστρωση αγροτικής οδού 2 χλμ. σε θέσεις που θα υποδειχτούν απ΄ την υπηρεσία, καθαρισμός τάφρων-διαμόρφωση γαιών, κατασκευή κιβωτοειδών) που θα βελτιώσουν το οδικό δίκτυο που συνδέει τους οικισμούς της Καλή Βρύσης και το Μονόπυλο, συνολικού μήκους περ. 10 χλμ. Η συνολική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι οι δώδεκα (12) μήνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος