«Γεύσεις Πρεσπών 2026»: Γαστονομία και τοπική παραγωγή

Τις «Γεύσεις Πρεσπών 2026», μια τριήμερη γιορτή αφιερωμένη στον γαστρονομικό πλούτο, την τοπική παραγωγή, την παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής, διοργανώνει ο Δήμος Πρεσπών σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας, από το Σάββατο 24 έως και τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. Με επίκεντρο τα ξεχωριστά προϊόντα της πρεσπιώτικης γης, η διοργάνωση φιλοδοξεί να αναδείξει τη μοναδική ταυτότητα της Πρέσπας και να φέρει το κοινό πιο κοντά στους ανθρώπους, τις γεύσεις και τις ιστορίες του τόπου.

Τα φημισμένα φασόλια Πρεσπών, οι πιπεριές, τα άγρια μανιτάρια, τα αρωματικά βότανα, το μέλι και τα ψάρια των λιμνών συνθέτουν ένα πλούσιο γαστρονομικό μωσαϊκό, που συνδέει τη διατροφική παράδοση με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαγειρικές δράσεις και γευστικές δοκιμές, παρουσίαση και ανάδειξη τοπικών προϊόντων, συμμετοχικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, καθώς και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής και τους ανθρώπους που διατηρούν ζωντανή την τοπική οικονομία και παράδοση.

Οι «Γεύσεις Πρεσπών» αποτελούν μέρος της προσπάθειας του Δήμου Πρεσπών να συνδέσει την τοπική παραγωγή με τον πολιτισμό και τον τουρισμό, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες προβολής για τα προϊόντα, τις επιχειρήσεις και τον τόπο. Η φθινοπωρινή Πρέσπα, με τα δάση που αλλάζουν χρώματα, τις λίμνες και τους παραδοσιακούς οικισμούς, προσφέρει ένα ξεχωριστό σκηνικό για μια αυθεντική εμπειρία γεύσεων και φιλοξενίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος