Φλώρινα: Σε τρία εκλογικά κέντρα οι εκλογές για τον Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Τρία εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στην Π.Ε. Φλώρινας για την διεξαγωγή των εκλογών ανάδειξης νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και εάν χρειαστεί και την άλλη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.Τα τρία εκλογικά κέντρα θα είναι, στη Φλώρινα στο Εργατικό Κέντρο, στο Αμύνταιο στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και στις Πρέσπες στο παλιό Δημαρχείο  στην Τ.Κ. Λαιμός.
Τα εκλογικά κέντρα θα είναι ανοιχτά από 07:00 έως 19:00.
Στις εκλογές μπορούν να ψηφίσουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους. Για την ταυτοποίησή τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.
Κατά την διαδικασία των εκλογών όποιος δεν είναι μέλος του Κινήματος Αλλαγής υπογράφει αίτηση και βεβαιώνει ότι δεν είναι μέλος άλλου πολιτικού κόμματος, ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει πλήρως τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την αντίστοιχη ιδιότητα, με βάση τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού του Κινήματος και ακόμα συναινεί και εξουσιοδοτεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για την χρήση των στοιχείων του καταλόγου ψηφισάντων με βάση το νομικό πλαίσιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.
Η αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου θα διατίθεται από τις εφορευτικές επιτροπές.
Όσοι έχουν γεννηθεί το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά πιστοποιημένο ΑΜΚΑ (από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ)
Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα, υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στην Ελλάδα, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα, εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος, να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.
Όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ (την 5η Δεκεμβρίου μόνο) το οποίο εισπράττεται από τη Γραμματεία της Εφορευτικής Επιτροπής.
Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός την ημέρα των εκλογών και καθυστερήσεις κατά την συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής μέλους ή φίλου, η αίτηση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής και συνίσταται, για όσους δεν είναι μέλη του Κινήματος, η εκτύπωσή της και η συμπλήρωσή της πριν προσέλθουν οι ψηφοφόροι στα εκλογικά τμήματα.
https://kinimaallagis.gr/gggg/uploads/2021/11/aitisi-eggrafis-melous-filou-kinal.pdf
Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τα μέτρα προφύλαξης κατά της εξάπλωσης της COVID-19. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος