Φλώρινα: Δράση δημιουργίας για μαθητές “Καθαρός Δήμος”

Δράση δημιουργίας και ευαισθητοποίησης των μαθητών/-τριών των σχολικών μονάδων του Δήμου σε θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης με τίτλο: «Φλώρινα – Καθαρός Δήμος», διοργανώνει ο Δήμος Φλώρινας και, συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας .

Όπως αναφέρει ο Δήμος σκοπός της δράσης είναι τα παιδιά να προβληματιστούν σχετικά με το περιβάλλον, να αντιληφθούν τη σημασία της καθαριότητας, την αξία της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης.

Ταυτόχρονα, μέσα από το δημιουργικό κομμάτι της δράσης, θα αναδειχθεί και η καλλιτεχνική πλευρά των μαθητών/-τριών των σχολείων.

Για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνεται να δημιουργήσουν ένα εικαστικό έργο, εκφράζοντας τα οράματά τους για γειτονιές που θα είναι πρότυπα καθαριότητας και ανακύκλωσης. Για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνεται να δημιουργήσουν το δικό τους «σύντομο λεκτικό» (slogan) και στη συνέχεια, εάν το επιθυμούν, να το πλαισιώσουν με τη δημιουργία δικού τους λογοτύπου και να το υποβάλουν μέσω του σχολείου τους στην αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Αυτά που θα επιλεγούν θα αξιοποιηθούν από τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Φλώρινας.

Τα εικαστικά έργα και οι δημιουργίες των παιδιών θα παρουσιαστούν σε ειδική Έκθεση στην πανηγυρική εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα του Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας και στο Νέο Πάρκο Φλώρινας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος