Φλώρινα: «Ανοικτές Διαλέξεις» στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Η πρώτη online διάλεξη με τίτλο «Από την Μακεδονία στο Λέινστερ: Ακολουθώντας το δρόμο της φυτοπροστασίας, των νηματωδών και του περιβάλλοντος», από την Δρ. Θωμαΐς Κακούλη-Ντουάρτε, Διευθύντρια του Ερευνητικού Κέντρου enviroCORE του Πανεπιστημίου της Νοτιοανατολικής Ιρλανδίας (SETU), πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτές Διαλέξεις» που διοργανώνει το Τμήμα Γεωπονίας.

Η δράση των «Ανοικτών Διαλέξεων» που εγκαινίασε η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Σχολής, επιδιώκει να δημιουργήσει επιστημονικούς και ερευνητικούς δεσμούς με φορείς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και κυρίως να προσφέρει την ευκαιρία στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, αλλά και στο κοινό της πόλης της Φλώρινας απόκτησης γνώσεων πέρα από το ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος.

Την προσκεκλημένη καλωσόρισε ο Κοσμήτορας της Σχολής, κ. Φωκίων Παπαθανασίου και στη συνέχεια η Δρ. Θ. Κακούλη-Ντουάρτε, πριν από την παρουσίαση της, εξέφρασε την χαρά της, αλλά και τα συναισθήματα συγκίνησης που την διακατέχουν, καθώς η επιστημονική της πορεία ξεκίνησε από τον τόπο καταγωγής της που είναι η Φλώρινα και το πρώτο της πτυχίο από το παλιό τμήμα Γεωπονίας στη Φλώρινα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος