Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου : Θέλουμε να αποζημιωθούμε για το 100% των ζημιών

“Μέχρι τέλη Ιουλίου θα δοθεί προκαταβολή του 40% των εκτιμηθέντων ζημιών, με το ποσό να φθάνει περίπου στα 155 εκατομμύρια ευρώ” τόνισε σε πρόσφατη δήλωση του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός υπογραμμίζοντας ότι “όλες οι ζημιές του παγετού θα καλυφθούν σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας”.


Επεσήμανε δε ότι ήδη έχουν υποβάλλει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση κρατικής ενίσχυσης προς τον ΕΛΓΑ, “σε συνέχεια της πολιτικής έγκρισης, που αποσπάσαμε στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ το Μάιο”.
Η δήλωση αυτή ανακουφίζει ναι μεν τους αγρότες της περιοχής του Αμυνταίου, που επλήγησαν από τον παγετό τους προηγούμενους μήνες προκαλώντας ολική καταστροφή στις δενδροκαλλιέργειες της περιοχής, ωστόσο δε , όπως αναφέρει η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Διαμάντω Κρητικού “δεν ξέρουμε αν θα προχωρήσει το σχέδιο έτσι όπως ανακοινώθηκε και αν εφαρμοστεί ο κανονισμός έτσι όπως ζητάμε γιατί εμείς ακόμα κάνουμε τις δηλώσεις για τις ζημίες. Με την ανακοίνωση αυτή δεν μας διαβεβαιώνει ότι θα καλυφθεί η ζημία στο 100% ή θα κόψει πάλι το 40%”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ