Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου : Θέλουμε να αποζημιωθούμε για το 100% των ζημιών

“Μέχρι τέλη Ιουλίου θα δοθεί προκαταβολή του 40% των εκτιμηθέντων ζημιών, με το ποσό να φθάνει περίπου στα 155 εκατομμύρια ευρώ” τόνισε σε πρόσφατη δήλωση του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός υπογραμμίζοντας ότι “όλες οι ζημιές του παγετού θα καλυφθούν σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας”.


Επεσήμανε δε ότι ήδη έχουν υποβάλλει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση κρατικής ενίσχυσης προς τον ΕΛΓΑ, “σε συνέχεια της πολιτικής έγκρισης, που αποσπάσαμε στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ το Μάιο”.
Η δήλωση αυτή ανακουφίζει ναι μεν τους αγρότες της περιοχής του Αμυνταίου, που επλήγησαν από τον παγετό τους προηγούμενους μήνες προκαλώντας ολική καταστροφή στις δενδροκαλλιέργειες της περιοχής, ωστόσο δε , όπως αναφέρει η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Διαμάντω Κρητικού “δεν ξέρουμε αν θα προχωρήσει το σχέδιο έτσι όπως ανακοινώθηκε και αν εφαρμοστεί ο κανονισμός έτσι όπως ζητάμε γιατί εμείς ακόμα κάνουμε τις δηλώσεις για τις ζημίες. Με την ανακοίνωση αυτή δεν μας διαβεβαιώνει ότι θα καλυφθεί η ζημία στο 100% ή θα κόψει πάλι το 40%”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος