To δημοτικό γηροκομείο Χανίων προσφέρει στέγη στους ηλικιωμένους του “κολαστηρίου”

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Χανίων στο ερώτημα της Αντιπεριφέρειας για το εάν υπάρχουν κενές θέσεις στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, προκειμένου να μεταφερθούν φιλοξενούμενοι της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Τσικαλαριά, που βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής και αστυνομικής έρευνας, υπόθεση για την οποία έχουν προφυλακιστεί με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, η ιδιοκτήτρια και συνοδιοκτήτρια κόρη της, ένας γενικός γιατρός και ένας ψυχίατρος.

To δημοτικό γηροκομείο Χανίων προσφέρει στέγη στους ηλικιωμένους του “κολαστηρίου”

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, η δικηγόρος και συνήγορος πολλών θυμάτων του γηροκομείου – “κολαστηρίου” όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα- Μαρία Παπαδάκη μετέφερε τις ευχαριστίες των οικογενειών, που οι συγγενείς τους ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο δημοτικό γηροκομείο Χανίων.

To δημοτικό γηροκομείο Χανίων προσφέρει στέγη στους ηλικιωμένους του “κολαστηρίου”

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων Γιάννη Σημανδηράκη, ο Δήμος έχει δηλώσει στην Αντιπεριφέρεια, ότι διαθέτει 15 θέσεις, προκειμένου να φιλοξενηθούν ηλικιωμένοι που βρίσκονται στην επίμαχη ιδιωτική μονάδα. Τώρα δεν απομένει παρά να πάρει η Περιφέρεια την πρωτοβουλία για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των ηλικιωμένων.

To δημοτικό γηροκομείο Χανίων προσφέρει στέγη στους ηλικιωμένους του “κολαστηρίου”

Σύμφωνα με την κ. Παπαδάκη, “υπήρξε άμεση ανταπόκριση εξεύρεσης στέγης και προστασίας ηλικιωμένων που φαίνεται να θυματοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο γηροκομείο “κολαστήριο”. Το δημοτικό γηροκομείο προσέφερε στέγη επίσης και στην απαχθείσα ηλικιωμένη από τους ιδιοκτήτες του γηροκομείου”, η οποία βρέθηκε χωρίς σπίτι, μέσα από μια καλοστημένη απάτη, πρωταγωνίστριες της οποίας φέρονται να είναι η ιδιοκτήτρια της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων και μια 55χρονη Χανιώτισσα, που εκτίει ποινή φυλάκισης για απάτες στις φυλακές της Νεάπολης στο Λασίθι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος