Γηροκομείο στα Χανιά: Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι – Τι δήλωσαν στην ΕΡΤ οι δικηγόροι τους (video)

Ενώπιον του ανακριτή Χανίων έχουν οδηγηθεί προκειμένου να απολογηθούν η 67χρονη ιδιοκτήτρια της δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων και η 43χρονη κόρη της και συνιδιοκτήτρια της δομής.

Οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίας, απάτης, Νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων», πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

Η διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά καθώς εντός της ημέρας αναμένεται να απολογηθούν και πέντε ακόμα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στην εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο μίλησαν ο Λευτέρης Μανουσάκης, δικηγόρος των οικογενειών που έχασαν τη ζωή τους στο γηροκομείο καθώς και ο Νίκος Ρουσόπουλος, συνήγορος των ιδιοκτητών.

Σύμφωνα με τον κ. Μανουσάκη, τα εγκλήματα που φέρεται να έχουν διαπραχθεί έχουν ένα οικονομικό κίνητρο.

«Θα απολογηθώ εγώ γιατί τους πήρε ο Χάρος;»

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση του γηροκομείου που έχει χαρακτηριστεί από τους ηλικιωμένους ως κολαστήριο έχουν συλληφθεί η 67χρονη ιδιοκτήτρια, η 43χρονη κόρη της και συνδιαχειρίστρια, ένας 50χρονος γενικός γιατρός-υπεύθυνος της μονάδας, ένας 70χρονος ψυχίατρος, δύο νοσηλεύτριες 44 και 47 ετών και ένας 42χρονος νοσηλευτής.

Αποτροπιασμό προκαλεί την ίδια ώρα η προκλητική δήλωση της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου, στην εκπομπή, «Φως στο Τούνελ» η οποία είπε χαρακτηριστικά: «Θα απολογηθώ εγώ γιατί τους πήρε ο Χάρος;».

Οι επτά συλληφθέντες κατηγορούνται από κοινού για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και για ανθρωποκτονίες τελεσθείσες εκ προθέσεως, με ενδεχόμενο δόλο και δια παραλείψεως κατά συρροή και σε απόπειρα, για συνολικά τριάντα θανάτους ηλικιωμένων από το 2009 έως το 2021 και οκτώ απόπειρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος