Νέα κινητοποίηση των φοροτεχνικών στα Χανιά (audio)

Σε αποχή από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή και από κάθε είδους εξυπηρέτηση πελατών αλλά και σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ, προχωρούν για άλλη μια φορά οι λογιστές – φοροτεχνικοί των Χανίων.

Ο λόγος των επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων αφορά στη λειτουργία των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών που, όπως καταγγέλλουν, εξακολουθούν και «λειτουργούν με προχειρότητα και φορτώνουν διαρκώς βάρη και ευθύνες στα λογιστικά γραφεία, τις περισσότερες φορές, μάλιστα, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πριν από την έναρξη εφαρμογής συγκεκριμένων κυβερνητικών αποφάσεων και μέτρων».

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου.

Νέα κινητοποίηση των φοροτεχνικών στα Χανιά (audio)Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Προέδρος του Συλλόγου Κώστας Σταυρουλάκης, αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, αλλά και στο τοπίο της εργασίας και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την πανδημία.

«Η ανικανότητα των διοικητικών στελεχών, κατακλύζει και αποσυνθέτει την ψυχική υγεία των λογιστών αφού οι αποφάσεις τους έχουν ξεπεράσει προ πολλού τη σωματική κόπωση και τώρα την ψυχική μας κόπωση. Απ’ αιώνος απουσιάζει ο σεβασμός προς την εργασία και την επιστημονικότητά μας. Αν υπολογίσουμε ότι σε παλαιότερες περιόδους δουλεύαμε στα όριά μας, ο τριπλασιασμός της εργασίας μας διά των αποφάσεών τους, υποδηλώνει μια αρρωστημένη κατάσταση που το μόνο βέβαιο είναι η κατακόρυφη πτώση της ποιότητας της εργασίας μας και η καθημερινή εμφάνιση λαθών, τέτοιων που εξαφανίζει εν ριπή οφθαλμού τα μεροκάματα ενός μηνός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταυρουλάκης.

Ακούστε τη συνέντευξή του:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Β. Χειμώνας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος