Ενίσχυση των περιφερειακών ιατρείων της ΕΛΑΣ σε Χανιά και Ηράκλειο

Με δύο ψυχολόγους, έναν ψυχίατρο και έναν παθολόγο, ενισχύεται η παροχή υποστήριξης στους ένστολους στα Περιφερειακά Ιατρεία της Αστυνομίας σε Χανιά και Ηράκλειο.

Οι διορισμοί εντάσσονται στην ευρύτερη προκήρυξη του διαγωνισμού για την πρόσληψη στην Ελληνική Αστυνομία 30 ψυχολόγων και 30 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων με στόχο την στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων που συστάθηκαν πρόσφατα με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη.

Η διαχείριση του άγχους παραμένει ψηλά στην ατζέντα, πολύ περισσότερο σε περιόδους που το πλαίσιο εργασίας είναι ακόμα πιο ασφυκτικό λόγω των ευρύτερων συνθηκών που επιδεινώθηκαν μέσα και από τα δύο χρόνια της πανδημίας. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν και τα προσωπικά βιώματα που κουβαλάει μέσα του ο κάθε ένστολος αλλά και οι καταστάσεις από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Αυτοχειρίες, ανθρωποκτονίες, περιστατικά βιαιοπραγιών, καταστάσεις εκτός ελέγχου που απορρέουν από αστυνομικούς που είτε δεν κατάλαβαν την ψυχολογική «εκτροπή» για να ζητήσουν βοήθεια, είτε ντράπηκαν να ζητήσουν βοήθεια ώστε να μην στιγματιστούν ή απλώς δεν βρέθηκε κάποιος αρμόδιος να δει πίσω από την εικόνα και να «διαβάσει» τα εσώψυχα όπως μόνο οι ειδικοί μπορούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος