Μπλόκα αγροτών: Η πόρτα του υπουργείου είναι ανοιχτή για διάλογο λέει ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Λιβανός

Η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι πάντοτε ανοιχτή για διάλογο, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» για τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

«Με μεγάλη χαρά θα δεχτώ και τα συντονιστικά όργανα όλων όσων διαμαρτύρονται για να καθίσουμε να κάνουμε μια εξαντλητική συζήτηση και να τους εξηγήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε ως κράτος. Δεν αμφισβητεί κανείς τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν σήμερα ούτε οι αγρότες, ούτε ο μέσος Έλληνας», υπογράμμισε.

Ο κ. Λιβανός ανέφερε ότι κάνει διάλογο όπου κι αν πηγαίνει στην Ελλάδα όπως για παράδειγμα στον Μαραθώνα, τη Λακωνία και την Αργολίδα, ενώ αναφερόμενος στο μπλόκο της Νίκαιας είπε ότι η αστυνομία είναι εκεί, όχι για να έρθει σε ρήξη με τους παραγωγούς, αλλά για να διαφυλάξει την κυκλοφορία, την νομιμότητα. Όπως είπε ο υπουργός η πλειοψηφία των αγροτών δεν βρίσκεται στα μπλόκα. Αναφερόμενος στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι είναι φυσικό οι αγρότες να ζητούν περισσότερα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη δίδυμη κρίση (κλιματική και ενεργειακή) αλλά η κυβέρνηση λειτουργεί μέσα σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο και εντός των κοινοτικών κανονισμών.

Ο κ. Λιβανός ανέφερε ότι οι μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις για έξοδο από την ΕΕ και την ΚΑΠ προέρχονται από την «αγωνιστική διάθεση» του ΚΚΕ, ενώ σε ερώτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βεβαρημένο παρελθόν δεν τολμά να μπει σε αυτόν τον διάλογο, καθώς η εποχή της διακυβέρνησής του ήταν πολύ σκληρή για τους αγρότες”.

Χθες στον κόμβο της Νίκαιας είχαν συγκεντρωθεί αγρότες από την Θεσσαλία, οι οποίοι έχουν προαναγείλει κινητοποιήσεις ζητώντας ενίσχυση για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους παραγωγής. Οι εκπρόσωποι των αγροτών ζήτησαν από την ισχυρή αστυνομική δύναμη που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο, να τους επιτρέψει να παρατάξουν τα τρακτέρ τους κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Όπως υποστηρίζουν, τα χρόνια προβλήματα, στα οποία προστέθηκαν οι επιπτώσεις από την πανδημία, είναι αυτά που τους ώθησαν να ξεκινήσουν την κινητοποίηση.

Διαβάστε επίσης: Στον κόμβο της Νίκαιας οι αγρότες – Ζητούν επιπλέον μέτρα στήριξης (video) – ertnews.gr

Μαζική συμμετοχή των αγροτών της Μαγνησίας στις κινητοποιήσεις – Σημείο συγκέντρωσης μηχανημάτων ο Ριζόμυλος – ertnews.gr

Στους δρόμους πάλι οι αγρότες των Χανίων – ertnews.gr

Αμύνταιο: Μπλόκο αγροτών στον κόμβο Αντιγόνου την Τρίτη 8/2 – ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος