Μαζική συμμετοχή των αγροτών της Μαγνησίας στις κινητοποιήσεις – Σημείο συγκέντρωσης μηχανημάτων ο Ριζόμυλος

Μαζική η συμμετοχή των αγροτών από τη Μαγνησία, κατά τη σημερινή έναρξη των Πανθεσσαλικών αγροτικών κινητοποιήσεων, σε υλοποίηση σχετικής απόφασης που λήφθηκε την περασμένη εβδομάδα, στα Φάρσαλα.

Αγρότες από το Πήλιο, την περιοχή του Αλμυρού και του Βελεστίνου – σε άμεσο συντονισμό με τους συναδέλφους τους στο μπλόκο που στήνεται στη Νίκαια Λάρισας – προχώρησαν σε προσυγκεντρώσεις με τα αγροτικά τους μηχανήματα για να ενωθούν στον κόμβο του Βελεστίνου και από εκεί, κατευθύνονται, αυτή την ώρα, στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, στο ύψους του Ριζομύλου, όπου από τις αρχές της εβδομάδας έχει ήδη, ξεκινήσει η παράταξη αγροτικών μηχανημάτων εκατέρωθεν του δρόμου.

Μαζική συμμετοχή των αγροτών της Μαγνησίας στις κινητοποιήσεις – Σημείο συγκέντρωσης μηχανημάτων ο Ριζόμυλος

Νωρίς το πρωί, αγρότες από το Ανατολικό Πήλιο συγκεντρώθηκαν στο Καράβωμα, με τα αγροτικά αυτοκίνητά τους και λίγο αργότερα, συνάντησαν τους συναδέλφους του από το Νότιο Πήλιο, στον περιφερειακό δρόμο, στο ύψος της οδού Ιωλκού.

Μαζική συμμετοχή των αγροτών της Μαγνησίας στις κινητοποιήσεις – Σημείο συγκέντρωσης μηχανημάτων ο Ριζόμυλος

Βάσει και του προγραμματισμού που είχαν κάνει, το κομβόι αγροτικών οχημάτων κατευθύνθηκε στον κόμβο Βελεστίνου, όπου ήταν το σημείο προσυγκέντρωσης των αγροτών από Αλμυρό και Σούρπη, με τελικό προορισμό και σημείο συγκέντρωσης τον Ριζόμυλο όπου έχει συσταθεί συντονιστική επιτροπή κι εκεί θα συζητήσουν και θα λάβουν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

«Το ενωμένο αγροτικό κίνημα, οι αγρότες από τη Μαγνησία, σήμερα δίνουν το παρών στις κινητοποιήσεις, τηρώντας την απόφαση που λήφθηκε Πανθεσσαλικά, στο πλαίσιο δράσεων της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων» δήλωσε ο πρόεδρος του Α.Σ. Ζαγοράς, Θεόδωρος Γεωργαδάκης, καλώντας  τους συναδέλφους του, να σηκωθούν από τον καναπέ και να αγωνιστούν γιατί «ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ο κύβος ερρίφθη» όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Αν δεν παλέψουμε εμείς, που έχουμε το πρόβλημα, να μην περιμένουμε τίποτα από σωτήρες. Όλοι οι κυβερνώντες διαχρονικά, μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, υλοποιώντας πολιτικές κοινής αγροτικής πολιτικής που στην ουσία, ήταν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς» δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο κ. Γεωργαδάκης, αναφερόμενος στη συνέχεια, αναλυτικά στα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του αγροτικού κόσμου, που άπτονται σε μεγάλο βαθμό, με την υπέρογκη αύξηση του κόστους παραγωγής, τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τη λειτουργία του ΕΛΓΑ, τις αποζημιώσεις κ.α.

«Ανησυχούμε για την επόμενη μέρα, μετά τις μεγάλες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής (καύσιμα, φυτοφάρμακα, λιπάσματα» δήλωσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Α.Σ. Πουρίου, Ιωάννης Σέγας, προσθέτοντας πως για να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους και να παράγουν, χρειάζονται την άμεση και ουσιαστική στήριξη της πολιτείας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η κ. Μαρία Μαμούχα, πρόεδρος του Α.Σ. Νοτίου Πηλίου επισήμανε:

«Ήρθαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους συναδέλφους μας, στο πλαίσιο δράσης της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων που συνεχίζει για χρόνια τον αγώνα στους δρόμους. Πρέπει όλοι μαζί, να ταχθούμε σε αυτόν τον αγώνα, Έχουμε, όλος ο αγροτικός κόσμος, πολλά κοινά που μας ενώνουν. Δε μας χωρίζει τίποτα».

Η ίδια, ανέφερε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να τονίσει το μέγεθος της αύξησης του κόστους της αγροτικής παραγωγής, λέγοντας πως, ενώ πέρυσι, το κόστος λιπασμάτων ανά τόνο ελιάς ήταν 600 ευρώ, φέτος έχει διπλασιαστεί, φθάνοντας τα 1200!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος