Στον κόμβο της Νίκαιας οι αγρότες – Ζητούν επιπλέον μέτρα στήριξης (video)

Στον κόμβο της Νίκαιας έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες από την Θεσσαλία, οι οποίοι έχουν προαναγείλει κινητοποιήσεις ζητώντας ενίσχυση για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους παραγωγής.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών ζήτησαν από την ισχυρή αστυνομική δύναμη που έχει συγκεντρωθεί στο σημείο, να τους επιτρέψει να παρατάξουν τα τρακτέρ τους κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Όπως υποστηρίζουν, τα χρόνια προβλήματα, στα οποία προστέθηκαν οι επιπτώσεις από την πανδημία, είναι αυτά που τους ώθησαν να ξεκινήσουν την κινητοποίηση.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των αγροτών, το κόστος παραγωής έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό ενώ το εισόδημά τους συνεχώς συρρικνώνεται. Φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες ημέρες. Ζήτησαν την παρέμβαση εισαγγελέα για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να προσεγγίσουν την έξοδο της Εθνικής Οδού.

Ζητούν κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για τους καλοκαιρινούς μήνες και απορρίπτουν την πρόταση για 80% μείωση, λέγοντας ότι τους συγκεκριμένους μήνες δεν δουλεύουν.

Νωρίτερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός εξήγγειλε επτά νέα μέτρα στήριξης των αγροτών, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής. Τα μέτρα είναι ύψους 170 εκατ. ευρώ.

Κάλεσμα προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους απεύθυνε το διοικητικό συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που ξεκινάει με τη δημιουργία πανθεσσαλικού μπλόκου στη Νίκαια Λάρισας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος