Λέσβος: Από σήμερα ξανά πύλη εισόδου το λιμάνι Πέτρας

Άνοιξε από σήμερα και λειτουργεί ξανά ως Πύλη Εισόδου της χώρας το λιμάνι της Πέτρας.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Μετανάστευσης και Ασύλου και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (Τεύχος Δεύτερο, Αριθμός Φύλλου 2287, 17 Απριλίου 2024) επιτρέπεται από σήμερα έως 31 Οκτωβρίου και για τις ώρες από 5 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, «η είσοδος προσώπων στο ελληνικό έδαφος και η έξοδος από αυτό, από τον λιμένα Πέτρας Λέσβου».

Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη ανοίγει ξανά, η πύλη του λιμανιού της Πέτρας και σύντομα θα ξεκινήσει η σύνδεση του με ημερόπλοια, με την απέναντι ακτή.

Σε σχετική δήλωση του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Tαξιάρχης Βέρρος ανέφερε: «Με την επίσημη πια επαναλειτουργία ως Πύλης Εισόδου του λιμανιού μας στην Πέτρα και τη διαφαινόμενη επαναδρομολόγηση πλοιαρίων που θα συνδέουν το νησί με τις απέναντι μικρασιατικές ακτές, δικαιώνεται η προσπάθεια που ο Δήμος κατέβαλλε από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου. Και η οποία περιλάμβανε την επίσκεψη μας και τις επαφές με αυτοδιοικητικούς, οικονομικούς και ναυτιλιακούς πράκτορες στην Τουρκία ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον για τη σύνδεση της Πέτρας. Συμβάλαμε όσο μπορούσαμε στην ανεμπόδιστη ανάπτυξη τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία. Σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν και η παρέμβαση μας στο Υπουργείο Εξωτερικών για την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης θεώρησης εισόδου τα αποτελέσματα της εφαρμογής της οποίας ζήσαμε όλοι πρόσφατα με σχεδόν 7.000 Τούρκους επισκέπτες σε λίγες μέρες».

Ας σημειωθεί ότι στα μέσα Μαρτίου με παρέμβαση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου επισκέφθηκαν το λιμάνι της Πέτρας ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Μάνος Λογοθέτης και ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο. Κατά τη συνάντηση στην οποία εκτός του κ. Βέρρου συμμετείχε και η Αντιδήμαρχος αρμόδια για θέματα τουρισμού Αφροδίτη Βατή καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος συμφωνήθηκε η προώθηση της επαναλειτουργίας της Πύλης Εισόδου και εξόδου στο λιμάνι της Πέτρας με την έκδοση σχετικού ΦΕΚ.

Λέσβος: Από σήμερα ξανά πύλη εισόδου το λιμάνι Πέτρας

Στην ίδια συνάντηση παρών ήταν και ο τουριστικός πράκτορας και Γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών πρακτόρων Άρης Λαζαρής ο οποίος εκπροσωπεί στο νησί και την τουρκική εταιρεία που συνδέει το Αϊβαλί με τη Λέσβο και η οποία θα δραστηριοποιηθεί στη σύνδεση της τουρκικής πόλης με το λιμάνι της Πέτρας.

Να αναφερθεί εδώ ότι η Πύλη Εισόδου της Πέτρας λειτούργησε ως τέτοια σε σχέση με λιμάνι της Τουρκίας, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2019.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος