Ηράκλειο: Πνίγηκε ερασιτέχνης ψαράς στις Αλυκές Μαλεβιζίου (video)

Την τελευταία του πνοή στη θάλασσα άφησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ένας άνδρας στις Αλυκές του δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο. Ο άτυχος άντρας, περίπου 40 ετών, ήταν στα βράχια και ψάρευε με φίλους του, όταν τρεις από τους τέσσερις της παρέας παρασύρθηκαν από τα κύματα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ένας από την παρέα έχασε το καλάμι του και στην προσπάθειά του να το πιάσει έπεσε στη θάλασσα. Ο δεύτερος της παρέας που έσπευσε να τον βοηθήσει βρέθηκε στη θάλασσα. Την ίδια τύχη είχε και ο τρίτος.

Ο τέταρτος άντρας που κατάφερε να παραμείνει στα βράχια, ειδοποίησε τις αρχές και στην περιοχή έσπευσαν ιδιωτικά αλιευτικά και καταδυτικά σκάφη και διασωστικά του λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Ήταν τόσο έντονη η φουσκοθαλασσιά που ακόμα και τα σκάφη δυσκολεύτηκαν να πλησιάσουν. Τελικά οι δύο από τους τρεις άνδρες βρέθηκαν να κολυμπούν σε απόσταση 100 μέτρων από την ακτή ενώ ο τρίτος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, να τον κρατάει ο ένας από τους φίλους του.
Οι τρεις ερασιτέχνες ψαράδες περισυνελέγησαν από ένα αλιευτικό και ένα καταδυτικό σκάφος και μεταφέρθηκαν στην κεντρική παραλία της Αγίας Πελαγίας. Από εκεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τους μετέφερε στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Για τον τρίτο άντρα ήταν ήδη αργά.
Ρεπορτάζ: Φανή Καλαθάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος