Άρτα: Συνελήφθη ο άνδρας που σκότωσε τον πεθερό του — Τι δηλώνει μέσω δικηγόρου

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου 13/8 ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του στο Αστροχώρι Άρτας και πυροβόλησε εναντίον της πρώην συζύγου του.

Ο φερόμενος ως δράστης είχε εξαφανιστεί στην ορεινή περιοχή αυλάκι στα σύνορα τον Νομών Άρτας με Αιτωλοακαρνανίας για τον εντοπισμό του είχε στηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Σήμερα νωρίς το πρωί τηλεφώνησε ο ίδιος στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας και είπε ότι βρίσκεται στο ορεινό χωριό Δαφνούλα Ευρυτανίας, υποδεικνύοντας το σημείο στο οποίο βρίσκεται.

Άρτα: Συνελήφθη ο άνδρας που σκότωσε τον πεθερό του — Τι δηλώνει μέσω δικηγόρουΕκεί πήγε αμέσως ομάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας όπου βρήκε και συνέλαβε τον 29χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας και από εκεί μετά την πρώτη κατάθεση θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Άρτα: Συνελήφθη ο άνδρας που σκότωσε τον πεθερό του — Τι δηλώνει μέσω δικηγόρου

Τι δηλώνει ο 29χρονος μέσω του συνηγόρου του

Μέσω του δικηγόρου Ιωάννη Νεραντζά, ο 29χρονος καταθέτει τη δική του θέση για τη δολοφονία του πεθερού του. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος είπε: «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ο δράστης δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του ήταν η κάκια στιγμή».

Σε ερώτηση γιατί το έκανε είπε: «Τον πρόσβαλε ο πεθερός του, ήθελε να πάρει το παιδί μαζί του, ήταν οι μέρες καθορισμένες να πάρει το παιδί, διαπληκτίστηκε έντονα, ήταν η κάκια στιγμή Το όπλο το πέταξε, ήξερε ότι θα συλληφθεί αλλά βρισκόταν σε σοκ γι’ αυτό κρυβόταν».

Σε ερώτηση αν πυροβόλησε την σύζυγό ο κ. Νεραντζάς είπε πως δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό στην πρώην σύζυγό.

Το χρονικό της τραγωδίας – Ο 75χρονος μπήκε μπροστά στα πυρά για να σώσει την κόρη του

Ο δράστης νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης είχε πάει στο σπίτι του πεθερού του όπου το τελευταίο διάστημα διέμενε η 34χρονη εν διαστάσει σύζυγός του μαζί με το δίχρονο αγοράκι τους.

Ο 29χρονος κτηνοτρόφος κατάγεται από διπλανό χωριό- το Μεσόπυργο- και σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά ζήτησε να δει το παιδί του που σύμφωνα με εισαγγελική εντολή μπορούσε να βλέπει σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και με την παρουσία τρίτου.

Η επίσκεψη εξελίχθηκε σε έντονη λογομαχία και ο 29χρονος πυροβόλησε πιθανότατα με περίστροφο, εναντίον της συζύγου του, δύο φορές αλλά αστόχησε και η 34χρονη πήρε το παιδί και πρόλαβε να μπει στο σπίτι καλώντας σε βοήθεια. Ο 75χρονος αντιλαμβανόμενος το περιστατικό ρίχτηκε μπροστά για να προστατεύσει την κόρη και το εγγόνι του με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά από τον δράστη ο οποίος σχεδόν εξ επαφής πυροβόλησε τουλάχιστον 4 φορές.

Ακολούθως μπήκε στο αυτοκίνητό του με κατεύθυνση προς Αιτωλοακαρνανία. Καθ΄ οδόν φέρεται να συνάντησε συγχωριανό του στον οποίο ανέφερε ότι ανέβηκε στο βουνό λόγω οικογενειακών προβλημάτων.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος