Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για την αποδέσμευση των 2 δισ. (vid)

Για την ερχόμενη εβδομάδα αναβάλλονται οι αποφάσεις σχετικά με την αποδέσμευση της δόσης ύψους 2 δισ. προς την Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Το EuroWorking Group που συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη αποφάνθηκε ότι η ελληνική πλευρά δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης.

Η συνεδρίαση έγινε σε καλό κλίμα, ωστόσο αρκετοί εταίροι ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τις νομοθετικές της δράσεις, ώστε να τηρηθεί το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα.

Πηγή της ευρωζώνης ανέφερε ότι απομένει λίγος δρόμος και πως υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες για να κλείσει η εφαρμογή του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων, ενώ υπογράμμισε πως εξαρτάται από τις ελληνικές αρχές το πότε θα έχει ολοκληρωθεί.

Σημεία τριβής παραμένουν σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ενδεχομένως την ερχόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν οι αποφάσεις, καθώς η επόμενη συνεδρίαση του Εurogroup είναι προγραμματισμένη για τις 9 Νοεμβρίου.

Στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ώστε να μην αποτελέσει θέμα συζήτησης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σε αναμονή των δύο δισ.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Γ. Συριόπουλος, Α. Αθανασόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος