Νέα πτώση στο πετρέλαιο – Μειώνονται οι προσδοκίες  για έλεγχο των τιμών

Μείωση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές. Οι ελπίδες για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με μείωση της υπερπαραγωγής πετρελαίου εξανεμίζονται, μετά και την ανακοίνωση του Ιράν, ενώ σε υψηλά επίπεδα παραμένει και η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μηνός του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφηκαν με τιμή 36,25 δολ το βαρέλι σημειώνοντας μείωση 1,5% ή 54 σεντς έναντι της τελευταίας συνεδρίασης.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης μειώθηκαν κατά 1% ή κατά 40 σεντς στα 38,27 δολ το βαρέλι.

Η σημερινή μείωση ακολουθεί τη μείωση κατά 4% στη συνεδρίαση της Παρασκευής, όταν έγινε γνωστό ότι η Σαουδική Αραβία θα συμμετέχει σε συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου, μόνο στην περίπτωση που συμμετέχει και το Ιράν. Η Τεχεράνη αρνείται σταθερά τη συμμετοχή της.

Οι ανησυχίες των επενδυτών για συνέχιση της υπερπροσφοράς πετρελαίου ενισχύονται και από τα αυξημένα επίπεδα της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα Το Ιράν θα εξακολουθήσει ν’ αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου και των εξαγωγών του μέχρι να εξασφαλίσει το μερίδιο της αγοράς που είχε στη διεθνή αγορά πετρελαίου πριν από την επιβολή του διεθνούς εμπάργκο, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου Μπιγιάν Ζανγκανέχ στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Οι δηλώσεις του Ιρανού αξιωματούχου έγιναν το Σαββατοκύριακο ενόψει της διεξαγωγής της διεθνούς διάσκεψης των μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ στην Ντόχα στις 17 Απριλίου. Η διάσκεψη αυτή έχει ως στόχο το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του Ιανουαρίου, προκειμένου να μειωθεί η προσφορά και ν’ αυξηθεί η ζήτηση, ώστε να ομαλοποιηθούν οι διεθνείς τιμές.

Την Παρασκευή, η Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι θα συμμετέχει σε μία συμφωνία μείωσης της παραγωγής, μόνο στην περίπτωση συμμετοχής του Ιράν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος