Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί, Ρεγκλινγκ: Η ανάπτυξη και η αξιολόγηση περνούν μέσα από τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό (vid)

Σε συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Εurogroup οι Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Ρέγκλινγκ συμφώνησαν ότι υπάρχει πρόοδος από το καλοκαίρι, τόνισαν όμως και την αναγκαιότητα να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και μάλιστα στο συνταξιοδοτικό για να ανοίξει ο δρόμος για την αξιολόγηση προτού ο χρόνος πιέσει τη ρευστότητα. To Eurogroup ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία που θα επιτρέψουν στους εκπροσώπους των δανειστών να επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Γερούν Ντάισελμπλουμ (Πρόεδρος Eurogroup): Η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό είναι ουσιώδη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με τις άλλες εκκρεμότητες στα δημοσιονομικά. Η συνολική συζήτηση για το χρέος μπορεί να κρατήσει μήνες. Στη συμφωνία του καλοκαιριού υπάρχει και η συμμετοχή του ΔΝΤ που δια του κ. Τομσεν τονίζει ότι προτίθεται να παραμείνει στο Πρόγραμμα. Να σταματήσει η πολιτική επιρροή στο δημόσιο και να αποπολιτικοποιηθούν οι διοικήσεις των τραπεζών.

Πιερ Μοσκοβισί (Επίτροπος Οικονομίας): Στην Ελλάδα η εργασία συνεχίζεται και θέλουμε να δούμε πώς θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση και πώς θα είμαστε πριν από την αναχώρηση των ομάδων μας για την Αθήνα. Η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό θα αποτελέσει την καρδιά των συζητήσεων την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε στην έναρξη των ανταλλαγών απόψεων, έγινε συνολική ανταλλαγή. Θα πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο ακόμη πιο μεγάλη. Έγιναν πολλές μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν. Θα πρέπει να διατηρήσουμε το κλίμα των μεταρρυθμίσεων για να φτάσουμε στην ανάπτυξη. Και αυτό θα μάς επιτρέψει να μιλήσουμε για το χρέος.

Κλάους Ρεγκλινγκ (επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης). Είναι επείγον να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση και να ολοκληρωθεί σύντομα επειδή το θέμα της ρευστότητας θα αρχίσει να πιέζει τους επόμενους μήνες, όπου υπάρχουν υποχρεώσεις 4 δισ. το επόμενο διάστημα.

Πηγή: ert.gr

Σχετική είδηση: Ασφαλιστικό και αξιολόγηση στο επίκεντρο του Eurogroup (vid)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος