Ντάισελμπλουμ: Η πόρτα είναι ανοιχτή για την Ελλάδα αλλά ο χρόνος λιγοστεύει

H πόρτα παραμένει ανοικτή στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα παρά την κατάρρευση των συνομιλιών το Σαββατοκύριακο, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα είπε στους δημοσιογράφους πως οι Έλληνες μοιάζουν να έχουν πάρει τις αποφάσεις τους για το μέλλον τους εντός της ευρωζώνης (απορρίπτοντας τη συμφωνία) και “δεν μπορούμε να αναμιχθούμε σε αυτό”.

“Συνεχίζω να λέω ότι η πόρτα μας είναι ανοικτή, αν και οι επιλογές και ο χρόνος έχουν περιοριστεί πολύ”, συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε αργότερα ότι δεν θα δοθεί κανένα περαιτέρω περιθώριο ελιγμών στην ελληνική κυβέρνηση και θα απαιτηθεί να τηρήσει τις προηγούμενες δεσμεύσεις της.

“Η Ευρώπη είναι έτοιμη να συζητήσει κι άλλο με τους Έλληνες”, είπε ο Ρούτε έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον Ντάισελμπλουμ και τον διοικητή της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας Κλάας Νοτ.

“Αλλά εάν οι Έλληνες θέλουν να συζητήσουν κι άλλο, αυτό πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του ότι ‘η συμφωνία είναι συμφωνία'”, συνέχισε. “Δεν υπάρχει απλή λύση. Αν θέλεις να εξυγιάνεις την οικονομία σου, χρειάζεσαι βαθιές μεταρρυθμίσεις και βαθιές περικοπές”, υποστήριξε ο Ρούτε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος