Μ. Σαπέν: Εις βάρος και των δανειστών τυχόν καθυστέρηση στην αξιολόγηση (video)

Την εκτίμηση πως εάν δεν υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης το αργότερο έως το τέλος Απριλίου, αυτό δεν θα λειτουργήσει μόνο σε βάρος της Ελλάδας, αλλά και σε βάρος των δανειστών, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, κατά τη συνάντησή του με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Όσον αφορά στο χρέος, επανέλαβε την άποψή του ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση προκειμένου να δοθεί ισχυρό σήμα στις αγορές.

Η συνάντηση μεταξύ του Γάλλου υπουργού Οικονομικών με τους κ.κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη έγινε στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον κ. Σαπέν να παρέχει διαβεβαιώσεις προς την ελληνική πλευρά ότι αναζητεί λύση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο «τρίγωνο ΔΝΤ – Γερμανία – Ελλάδα».

Ο κ. Τσακαλώτος είχε κατόπιν συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βολφγκανγκ Σόιμπλε, ωστόσο μετά το πέρας της δεν θέλησε να προχωρήσει σε δηλώσεις. «Νομίζω έγινε σε καλό κλίμα», αρκέστηκε να πει.

Ακολουθούν συναντήσεις του κ. Τσακαλώτου με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ το Σάββατο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης θα συναντηθεί και με την υφυπουργό για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον των ΗΠΑ, Κάθριν Νοβέλι.

Υπενθυμίζεται, ότι την ώρα που Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν επιμένει ότι οι στόχοι του προγράμματος απαιτούν πρόσθετα μέτρα άνω των 8 δις.

Σημαντική βοήθεια προς τις ελληνικές τράπεζες συνιστά, ωστόσο, η απόφαση της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων του EFSF που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των εγχώριων τραπεζών, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Να σημειωθεί, ότι ηχηρή παρέμβαση στα ελληνικά ζητήματα ετοιμάζει ο Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικάνος πρόεδρος, στη συνάντηση που θα έχει με την Άνγκελα Μέρκελ στις 24 Απριλίου, αναμένεται να τονίσει την ανάγκη να στηριχθεί η χώρα μας, τόσο στο θέμα της προσφυγικής κρίσης, όσο και στο ζήτημα της αξιολόγησης και της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή – Φωτο Αρχείου ΑΜΠΕ,

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος