Η Γερμανία “επικεντρώνει τις προσπάθειες της στη διευθέτηση της κρίσης”

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι “επικεντρώνει τις προσπάθειές του στη διευθέτηση” της ελληνικής κρίσης και πρόσθεσε ότι δεν επεξεργάζεται κάποιο σχέδιο για την περίπτωση αθέτησης πληρωμών. Με την ανακοίνωση αυτή το γερμανικό υπουργείο διαψεύδει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel το οποίο κάνει λόγο περί χρεοκοπίας εντός της ευρωζώνης.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου,”επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης μέσα στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος”,και χαρακτηρίζει “αβάσιμες” τις πληροφορίες του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με τις οποίες το Βερολίνο ετοιμάζει ένα σχέδιο για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κατάσταση αθέτησης πληρωμών.
Στο σημερινό τεύχος του, το περιοδικό υποστηρίζει, χωρίς να αναφέρει τις πηγές του, πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται “έναν μηχανισμό” που θα εξασφαλίζει την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους μιας χώρας που βρίσκεται σε κατάσταση αθέτησης πληρωμών, και θα εγγυάται ότι η χώρα αυτή θα παραμείνει εντός της ευρωζώνης.
Ταυτόχρονα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιθυμεί να περιορίσει τις οικονομικές αρωγές “ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο οι χώρες των οποίων τα οικονομικά είναι υγιή να πιέζονται από μία χώρα που έχει ανάγκη χρημάτων”, γράφει το Der Spiegel.

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ1-ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος