Γ. Σταθάκης: Προστατεύονται οι δανειολήπτες – Έσοδα από ευκατάστατα κοινωνικά στρώματα

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, εξέφρασε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ασφαλιστικού, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

“Στα θέματα της προστασίας των δανειοληπτών δεν αλλάζει στο ελάχιστο ότι ισχύει και για το σημερινό προστατευτικό πλαίσιο, καθώς εξασφαλίζει τη προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν συνδέσει τα δάνειά τους με αυτή και αυτό θα φανεί όταν έλθει η συμφωνία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.

Ο υπουργός Οικονομίας χαρακτήρισε “τομή” τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό και υποστήριξε ότι “εισάγει ενιαίους κανόνες, λειτουργεί αναδιανεμιτικά και δίνει έμφαση στην εξισορρόπηση των εισφορών και των παροχών με δίκαιο τρόπο δίκαιο τρόπο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες”.

Για τις φορολογικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, είπε ότι οδηγούν σε αύξηση εσόδων από τα πλέον ευκατάστατα κοινωνικά στρώματα, προστατεύουν απόλυτα τα χαμηλά στρώματα ενώ για τα μεσαία, υπάρχει, όπως είπε, οριακή αύξηση ή οριακή μείωση των επιβαρύνσεων.

Ο κ. Σταθάκης, άσκησε έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και συγκεκριμένα στις κατηγορίες που απευθύνει στην κυβέρνηση, ότι με την πολιτική της το 2015, προκάλεσε στη χώρα ζημιά 12,7 δισ ευρώ και ότι δεν έχει σχέδιο, σημειώνοντας ότι, αν υπήρχε ζημιά τέτοιας έκτασης, θα αποτυπωνόταν στην πορεία του ΑΕΠ το 2015, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος