Θ. Κοντογεώργης: Κάνουμε ό,τι μπορούμε στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιορισμών για να ενισχύσουμε το εισόδημα (video)

Για την αύξηση του πληθωρισμού, την ακρίβεια και την καθημερινότητα των πολιτών εν μέσω πανδημίας και ενεργειακής κρίσης μίλησε στην ΕΡΤ ο Θανάσης Κοντογεώργης, γ.γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης λέγοντας πως ότι είναι δημοσιονομικά εφικτό θα γίνει.

«Βρισκόμαστε εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων, τα οποία οφείλονται σε εξωγενή παραγωγικά αίτια. Και αυτό δεν είναι είναι ισχυρισμός της Κυβέρνησης» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Κοντογεώργης.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat που ανέφερε ότι τα 2/3 στην αύξηση των τιμών προέρχονται από τις αυξήσεις στην ενέργεια, ανέφερε: «Το δομικό πρόβλημα του πληθωρισμού είναι μικρότερο. Όσο οι κοινωνίες μπαίνουν στην μεταπανδημική κατανάλωση, υπήρξε μια αύξηση στην προσφορά και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Όντως υπάρχουν κάποιες στρεβλώσεις».

Όπως τόνισε ο κ. Κοντογεώργης, η κυβέρνηση κινείται σε τρεις άξονες: η άμεση ενίσχυση του εισοδήματος, η δημοσιονομική συγκράτηση και οι έλεγχοι στην αγορά.

«Κάνουμε ότι μπορούμε στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιορισμών να ενισχύσουμε το εισόδημα» ανέφερε για το θέμα ο κ. Κοντογεώργης.

Η στήριξή μας θα κρατήσει όσο διαρκεί το φαινόμενο

Στα κυριότερα σημεία της τοποθέτησής του στις «Συνδέσεις» ο γ.γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης ανέφερε ότι «θα πρέπει ως κόρη οφθαλμού να εξασφαλίσουμε την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Ότι είναι δημοσιονομικά εφικτό θα γίνει…», ενώ μιλώντας για την ενίσχυση του εισοδήματος τόνισε ότι «η στήριξή μας θα κρατήσει όσο διαρκέσει το φαινόμενο και ελπίζουμε να αποκλιμακωθεί γρήγορα».

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση συμπλήρωσε: «Ειδικά μέσα στην πανδημία είχαμε μία οριζόντια στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αφού συμπληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του έτους και δούμε την πορεία των εξόδων και των δαπανών. Το υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει αν μπορεί να ληφθούν στοχευμένα μέτρα για τις πιο ευάλωτες ομάδες».

Ο κ. Κοντογεώργης αναφέρθηκε και στην κρίση ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις…  Εξετάστηκαν όλα τα σενάρια και σε περίπτωση κλιμάκωσης, αλλά νομίζω ότι βλέπουμε μία αποκλιμάκωση, σε κάθε περίπτωση τα σχέδια από πλευράς μας υπάρχουν».

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος