«Πρεμιέρα» την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου για το καλάθι του νοικοκυριού – Χαμηλές ανατιμήσεις στις τιμές

Array

Στην τελική ευθεία μπαίνει το καλάθι του νοικοκυριού, με προϊόντα που θα έχουν μηδενικές ή πολύ χαμηλές ανατιμήσεις σε σχέση με την γενική εξέλιξη των τιμών. Η σχετική διάταξη κατατέθηκε στη Βουλή και πλέον οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ περιμένουν την υπουργική απόφαση εντός των επόμενων ημερών, προκειμένου να εφαρμόσουν το θεσμό.

Στο καλάθι του νοικοκυριού θα συμμετέχουν υποχρεωτικά όλα τα σούπερ μάρκετ με ετήσιο τζίρο άνω των 90 εκατ. εκατ. ευρώ, τα προϊόντα θα ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και οι καταναλωτές θα ενημερώνονται με διαφημιστικά φυλλάδια και με ειδική σήμανση στα ράφια.

Παράλληλα, στη δέσμη μέτρων για τη στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στο «ράλι» των ανατιμήσεων αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

«Θα υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση μέχρι το τέλος της εβδομάδος για το υψηλότερο επίδομα θέρμανσης, φέτος θα διαθέσουμε 300 εκατομμύρια αντί 174 εκατομμύριών που είχαμε διαθέσει πέρσι σε πάνω από 1 εκατομμύριο δικαιούχους. Στηρίζουμε πρωτίστως τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Έχουμε τη δυνατότητα και τη διάθεση να επιστρέφουμε το μέρισμα ανάπτυξης στην κοινωνία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια στιγμή, ευθύνες στην κυβέρνηση για την αύξηση του κόστους διαβίωσης επέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βλέπουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας στην ενέργεια όπως και στα καύσιμα που η κυβέρνηση δεν τα αντιμετωπίζει. Γιατί δεν γίνονται έλεγχοι στην αγορά;», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε όσες επιχειρήσεις δεν εφαρμόσουν το καλάθι του νοικοκυριού, θα επιβληθεί πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ ημερησίως.

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος