Πάνω από 660.000 οι εγκεκριμένες αιτήσεις για ρύθμιση χρεών στην εφορία

Array

Τέλος χρόνου για την ρύθμιση των 120 δόσεων. Με την πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων, να αποτελεί πλέον τη μοναδική επιλογή των οφειλετών για να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο.

«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία. Αποτελεί ρεκόρ -που ξεπερνάει όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις- τόσο ο αριθμός των οφειλετών που εντάχθηκαν στην ρύθμιση, όσο και το τελικό ρυθμισμένο ποσό».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του, σημειώνοντας ότι στη ρύθμιση εντάχθηκαν 432.599 οφειλέτες, δηλαδή περίπου το 1/3 του συνόλου των οφειλετών, ενώ το ρυθμισμένο ποσό, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), θα κυμανθεί πάνω από 4,5 δισ ευρώ.

«Επιδίωξη της κυβέρνησής μας είναι μέσα από ένα μίγμα διαφορετικής οικονομικής πολιτικής, μειωμένων φόρων και εισφορών, με μία οικονομία που αναπτύσσεται διαρκώς, με μία αγορά εργασίας που ενισχύεται, με την ανεργία συνεχώς να αποκλιμακώνεται και, κυρίως, με ένα δίκαιο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, να μην δημιουργούνται νέες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως στο παρελθόν. Η συνέπεια απέναντι στις υποχρεώσεις του κάθε πολίτη και επιχείρησης προς το κράτος αποτελεί τον καλύτερο και πιο ασφαλή οδηγό προς το μέλλον» τονίζει ο υπουργός Εργασίας.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πλέον είναι έτοιμη να εφαρμόσει τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, στις περιπτώσεις εκείνες που οι οφειλέτες ενώ έχουν τη δυνατότητα, δεν τακτοποιούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Η πληρωμή της πρώτης δόσης εντός τριών εργάσιμων ημερών είναι βασική προϋπόθεση για να επικυρωθεί η ρύθμιση.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, με την καταβολή της πρώτης δόσης, εισπράχθηκαν έσοδα 401,9 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, το πλήθος των εγκεκριμένων αιτήσεων ρύθμισης ανήλθε σε 660.082, ενώ το συνολικό ρυθμιζόμενο ποσό που αντιστοιχεί σε αυτές ανέρχεται σε 6,370 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 4,498 δισ. ευρώ είναι αρχική οφειλή και το υπόλοιπο 1,872 δισ. ευρώ είναι προσαυξήσεις.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος