Π. Αλεξάνδρου, ιατροδικαστής: Βασανιστικός ο θάνατος της Μαλένας και την Ίριδας – Δεν επήλθε ακαριαία (video)

Την επιστημονική του άποψη για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας κατέθεσε στις «Συνδέσεις» ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου λέγοντας ότι ήταν «αργός και βασανιστικός» και ότι διήρκεσε περισσότερο από τρία λεπτά.

«Το συγκεκριμένο γεγονός δεν αποτελεί μόνο ένα δύσκολο και ακατόρθωτο γεγονός στην ιατροδικαστική επιστήμη αλλά και στη νομική, το να αλλαχθεί δηλαδή η αιτία θανάτου» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Αλεξάνδρου σχετικά με την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή «ο ασφυκτικός θάνατος που έχουν αποφανθεί για τα δύο πρώτα παιδιά έχει τεκμηριωθεί στο πόρισμα Καρακούκη – Καλογριά μαζί με τη μελέτη του ιατρικού φακέλου και σε συνδυασμό με την προανακριτική διαδικασία του δευτέρου».

Και όπως είπε, «ο ασφυκτικός θάνατος αφορά στην απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών, εφόσον δεν υπάρχει κάτι παθογενες, δεν μένει κάτι άλλο».

Η Μαλένα και η Ίριδα σπαρταρούσαν για τρία λεπτά

Μιλώντας για τα πειστήρια που οδήγησαν στους ιατροδικαστές στο να καταδείξουν ότι τη Μαλένα και την Ίριδα πέθαναν από εγκληματική ενέργεια λόγω απόφραξης των αναπνευστικών οδών ο κ. Αλεξάνδρου ξεκαθάρισε ότι τα «δύο παιδιά πέθαναν από βίαιο, στερητικό, ασφυκτικό θάνατο, δεν επέρχεται ακαριαία. Επέρχεται σταδιακά σε λεπτά».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «για να επέλθει η αναπνευστική ανεπάρκεια χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Είναι κάτι το οποίο επέρχεται σταδιακά». Τα όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής έπειτα ήταν συγκλονιστικά αποκαλύπτοντας ότι «η Μαλένα και η Ίριδα σπαρταρούσαν για τρία λεπτά».

Και όπως επισήμανε θα πρέπει να επεξηγούν οι ιατροδικαστές γιατί έχουν καταλήξει σε αυτό το πόρισμα.

Επισφαλή τα ιατροδικαστικά πορίσματα

Για το ίδιο θέμα μίλησε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Μπαλακτάρης, δικηγόρος και ο δημοσιογράφος της Πάτρας, Γιώργος Αναστασόπουλος.

«Για την Ίριδα και τη Μαλένα δεν υπήρχαν μέχρι πρόσφατα συγκεκριμένα στοιχεία που να μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν μια ποινική έρευνα», δήλωσε ο νομικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο «αν διαπιστωθεί εγκληματική ενέργεια και αν υπάρξουν ενδείξεις κατά συγκεκριμένων προσώπων να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και για τα άλλα δύο».

Όπως είπε ο κ. Μπαλακτάρης, μετά από αυτή την εξέλιξη «συνταράσσεται το οικοδόμημα της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης». Και όπως τόνισε, «διαπιστώνουμε το ιατροδικαστικό πόρισμα αποτελεί άλλο ένα επισφαλές αποδεικτικό μέσο και θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη επιμέλεια και έρευνα πάνω σε αυτό».

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος