Νέοι σταθμοί Μετρό: Σε 30 λεπτά στον Πειραιά από τον Χολαργό – Τα νέα δεδομένα

Array

Στο επιβατικό κοινό παραδόθηκαν οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά, «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο». Με την επέκταση του δικτύου του μετρό κατά 3,2 χλμ. η γραμμή 3 «Δημοτικό Θέατρο – Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο» θα αριθμεί συνολικά 27 σταθμούς.

Οι τρεις νέοι σταθμοί θα αλλάξουν τα δεδομένα σε όλο τον άξονα της μετακίνησης της γραμμής 3 του Μετρό, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θα έχουν τη δυνατότητα γρήγορης μετακίνησης στο λιμάνι του Πειραιά.

Για παράδειγμα ένας επιβάτης που θέλει να μεταβεί από τον Χολαργό στον Πειραιά, θα το κάνει σε περίπου 30 λεπτά, ενώ λιγότερο χρόνο θα χρειάζεται κάποιος που κινείται από τους Αμπελόκηπους προς τον ίδιο προορισμό. Την ίδια δυνατότητα εξοικονόμησης χρόνου μετάβασης θα έχουν και οι επιβάτες που μεταφέρονται από τις άλλες δύο γραμμές του Μετρό.

Οι μέχρι τώρα χρόνοι της Γραμμής 3Νέοι σταθμοί Μετρό: Σε 30 λεπτά στον Πειραιά από τον Χολαργό – Τα νέα δεδομένα

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αναμενόμενη αύξηση στην συνολική επιβατική κίνηση στο δίκτυο του Μετρό κατά 132.000 επιβάτες ημερησίως.

Το έργο αναμένεται να αναβαθμίσει και γειτονιές του Πειραιά, να δώσει «ανάσα» στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, ενώ θα ενώσει το μεγάλο λιμάνι με το αεροδρόμιο σε 55 λεπτά.

Η επέκταση στη γραμμή 3 του Μετρό με τους σταθμούς «Μανιάτικα, «Πειραιάς» και «Δημοτικό θέατρο», αναμένεται μεταξύ άλλων:

  • να μειώσει την κυκλοφορία των οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως και
  • κατά συνέπεια να περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

Ο χάρτης του Μετρό

Νέοι σταθμοί Μετρό: Σε 30 λεπτά στον Πειραιά από τον Χολαργό – Τα νέα δεδομένα

Το Μετρό φέρνει τροποποιήσεις και στις λεωφορειακές γραμμές 830 και 846, η γραμμή 831 ενισχύεται και η 810 θα διασυνδεθεί με τη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, ενώ η γραμμή 900 καταργείται.

Τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών

  • 830 «Αγία Βαρβάρα – Πειραιάς» τροποποιείται
  • 846 «Νεάπολη – Νίκαια – Πειραιάς» τροποποιείται
  • 831 «Αιγάλεω – Πειραιάς» ενισχύεται
  • 810 «Σχιστό – Κορυδαλλός» θα διασυνδεθεί με Λεωφ Πέτρου Ράλλη.
  • Η λεωφορειακή γραμμή 900 καταργείται

Στα «Μανιάτικα»

Ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής τους προσδοκούν οι κάτοικοι με τη λειτουργία του νέου σταθμού του Μετρό, στα Μανιάτικα. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η ανακούφιση για τους ιδιοκτήτες που διατηρούν καταστήματα στην οδό Αιτωλικού. «Δεν υπήρχε καθόλου πρόσβαση από πουθενά και είχαν κλείσει πάρα πολλά μαγαζιά ενώ πλέον ανοίγουν πολύ περισσότερα», λένε.

Στα εγκαίνια του Μετρό στον Πειραιά παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Κάποιοι υπερέβαλαν εαυτόν και εξήντλησαν την ευρηματικότητά τους για να κατασκευαστεί το έργο και να παραδοθεί στους Πειραιώτες. Θα αντιληφθείτε πόσο σημαντικό είναι, μόνο τη στιγμή που θα λειτουργήσει σε λίγες ώρες από τώρα. Θα συνδέσει επιτέλους σε 55 λεπτά το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας με το μεγαλύτερο λιμάνι. Θα συνδέσει με μεγαλύτερη ταχύτητα των Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας. Η διαδρομή θα χρειάζεται μόλις 20 λεπτά».

 Είπε ακόμα ότι το έργο αυτό είναι μία απόδειξη της μεγάλης έμφασης που δίνουμε στα μεγάλα έργα υποδομής.

«Δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στην πάρα πολύ σημαντική δουλειά που έγινε από το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό. Η πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να συμβαδίσει με την ανάπτυξη. Έχουμε αναπτύξει σχολή. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον εκθεσιακό χώρο που είναι και ελεύθερος για το κοινό, δεν χρειάζεται να πληρώσει κανείς εισιτήριο για να τον δει» ανέφερε. «Σε 15 – 16 μήνες στο τέλος του 2023 θα έχουμε την ευκαιρία να εγκαινιάσουμε το Μετρό της Θεσσαλονίκης με πλήρη λειτουργία πέντε σταθμών».

 

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος