Το μετρό έφτασε Πειραιά – Τρεις νέοι σταθμοί «ανάσα» στη ζωή των πολιτών

Array

Το μετρό πάει… Πειραιά! Παραδόθηκαν οι τρεις νέοι σταθμοί: «Μανιάτικα», «Δημοτικό Θέατρο» και «Πειραιάς». Μεγάλη θα είναι η συμβολή και στην αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, αλλά και στο περιβάλλον. Προβλέπεται ημερησίως αύξηση των επιβατών κατά 132.000 πολίτες. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα μειωθεί κατά 23.000 και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους. Ο χρόνος που θα χρειάζεται κανείς για πάει με το μετρό από το αεροδρόμιο στα Σπάτα θα είναι μόλις 55 λεπτά.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε εκ δεξιών του τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και εξ αριστερών τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Οι πρώτοι επιβάτες πέρασαν τις πόρτες του συρμού στον νέο σταθμό μετρό «Δημοτικό Θέατρο». Με κατεύθυνση το αεροδρόμιο ακολουθούν οι σταθμοί «Πειραιάς» και «Μανιάτικα». Η απόσταση μέχρι το κέντρο της Αθήνας αποτελεί πλέον υπόθεση 20 λεπτών.

Οι κάτοικοι αναμένουν να δουν την καθημερινότητα τους να αλλάζει χάρη στους τρεις νέους υπερσύγχρονους σταθμούς της μπλε γραμμής που αποτελούν συνέχεια των νεοσύστατων σταθμών Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια.

Μεγάλη ανάσα θα πάρουν πλέον χιλιάδες κάτοικοι σε όλη την Αθήνα οι οποίοι θα προτιμήσουν πλέον να αφήσουν το αυτοκίνητο στο σπίτι και να γλιτώσουν από το κυκλοφοριακό χάος.

Τη σημασία του έργου για την πόλη του Πειραιά, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στην παράδοση του μετρό της Θεσσαλονίκης στο τέλος του 2023, κατά την ομιλία του, παρουσία και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Όπως είπε: «αγαπητέ Αντώνη όντως το έργο ξεκίνησε από τη δίκη σου διακυβέρνηση χαίρομαι που είσαι παρών[…] κάποιες κυβερνήσεις παραδίδουν πραγματικά έργα και κάποιες κυβερνήσεις μας παρουσίαζαν μουσαμάδες με ζωγραφισμένα εκδοτήρια, ωσάν να μπορούν τάχα να εξαπατήσουν τους πολίτες με αυτόν τον τρόπο. Δεν παραδίδουμε κύριε Δήμαρχε κανέναν μουσαμά σήμερα».

Ο πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό μεταφορών Κώστα Καραμανλή εισήλθαν στους συρμούς και ξεναγήθηκαν στις νέες στάσεις της γραμμής.

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος